Ръководството на ски зоната в Банско се оплаква от атаки в социалните мрежи

Ръководството на ски зоната в Банско се оплаква от атаки в социалните мрежи

© LAP.bg

За атака от над 500 коментара от фалшиви профили в социалните мрежи, се оплакаха от ръководството на курорта Банско при откриването на ски сезона. Те заподозряха целенасочена атака, целяща да блокира изграждането на втори кабинков лифт.


"Всичко е ясно. Повечето от тях са само копи и пейст от едно място. Други са от специално направени мейли. Заради това и ние стартираме своя петиция. Да видят хората, че не искаме нищо незаконно. И просто искаме да се развиваме", каза кметът на града Георги Икономов.


Отношение по въпроса взе и премиерът Бойко Борисов. "С две ръце съм за втори лифт на Банско, спазвайки се законът", това каза премиерът в обзорното политическо предаване "Годината" по Дарик радио.




Във връзка с това дали премиерът се е видял с вицепремиера и лидер на "Обединени патриоти" Валери Симеонов по темата за концесията в Банско, Борисов заяви: "Не съм се виждал с Валери Симеонов, защото ме нямаше. Имаме министър на екологията, на който сме възложили да направи така, че да стане ясно за хората какво е редно да се направи. Факт е, че 2001 година е подписан такъв договор, който има фактически грешки. Ако има текст, в който пише, че МС разрешава, потвърждава, одобрява втори лифт на Банско, ние ще вземем такова решение", заяви премиерът.


През седмицата Симеонов заплаши с оттегляне от управлението, защото се е почувствал подведен от премиера по въпроса за втория кабинков лифт в Банско.


Бившите италиански състезатели Марк Жирардели и Кристиан Гедина бяха гости на откриването.

© LAP.bg

Бившите италиански състезатели Марк Жирардели и Кристиан Гедина бяха гости на откриването.


Сезонът беше открит от италианските легенди Марк Жирардели и Кристиан Гедина, които направиха импровизирано състезание на пистата "Алберто Томба". През този сезон Банско ще бъде домакин на стартовете от Световната купа по сноуборд крос и паралелен слалом.

Ключови думи към статията: