Строи се ограда по границата... Между Крим и Украйна

Тя трябва да стане готова до юни месец догодина
17 ное 2017 22:00,
49
Строи се ограда по границата... Между Крим и Украйна
Снимка: архив Reuters

Русия започна строителството на гранична ограда между анексирания от нея през 2014 г. Кримски полуостров и Украйна, предаде ДПА.

Високата два метра ограда с дължина 50 км се очаква да бъде готова през първата половина на 2018 г., съобщиха днес руски осведомителни агенции, позовавайки се на руската Федерална служба за сигурност /ФСС/.

Оградата ще струва 3,3 милиона долара и има за цел да повиши сигурността на жителите на Крим и гостуващите туристи, се казва в съобщението на ФСС.

Между Крим, който официално е признат за украинска територия и украинската Херсонска област има три официални контролно-пропускателни пункта, отбелязва агенцията.

Опасявайки се от атака от Русия, Украйна обяви през есента на 2014 г., че ще издигне ограда по 2000-километровата си източна граница с Русия, но досега е успяла да построи само няколко десетки км от нея.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнах руския сайт, който един от съфорумците предложи - politicus.ru и видях тази стена. През нея и мишка, и степен тушканчик не може да мине! Нищо общо с нашата. Не изглежда да е електрифицирана.
43
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Извинявам се за грешките,просто шофирам
42
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Отново Фашистки лъжиОградата я стой Русия,а не Украйна.За да предпази геражданите и ъуристоте от бандеровци.
41
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 37Не просто себестойността на нещо произведено в Русия е много по-евтино от такова произведено в ЛЕВОВЕ(Реално ЕВРА) в БългарияЕто ти пример за размисълТ-72 от склада произведен преди 40 години + 24 000 000 рубли = Т-72Б3 мод 2016Курс рибла $ 60:1 или 400 000$ е модренизацията на танка с такива пари какво може да купиш или направиш в САЩ или дори в БГ? Може би ще ти стигне за един брониран Хамър може дори и на старо.
40
0
 
9
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Доколкото знам има и канал отделящ Крим от Хохландия. Абе Крим си е руски и етнически и исторически, ама на само Крим, а цяла Югоизточна Украйна. А какво е Украйна - руската Македония, една напълно измислена и изкуствена държава, руската покрайнина. Украйна трябва да се разпадне защото е заплаха за мира в Европа и янките искат да разпалят война чрез тия ***!
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нова Желязна завеса и всяка държава си огради двора, за да не влизат чуждите *** и овце да и пасат тревата.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
там се стреля на месо, а на нашата сервират кафе................Е, Прасимир може да им удари някоя плесница, ама той вече каза, че не е казвал такова нещо.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ПОНЕЖЕ РУСНАЦИТЕ НЕ СА ЧЛЕНОВЕ НА ЕС, ПУСКАТ ТОК ПО ОГРАДАТА.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 километра за 3,3 милиона означава 66 долара на метър. Нашата срува по 1000 лева на метър.Значи там крадат десет пъти по-малко от ГЕРБ.
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още не са изпълзяли от дупките си малоууумните олигооофрени от щаба на Иво минджевия да повръщат дежурните си зловония по адрес на Русия. Айде къде сте? Ставайт, вече е 11.30. Липсват ни клишетата и спуснатите от чужди посолства назубрени фрази!
34
0
 
6
 
! Отговори
681 преди 6 години
Само, че снимката ви е от нашата ограда. Тяхната можете да видите на pflitikus точка ru и ако можете ги сравнете...
33
1
 
5
 
! Отговори
има нашествие преди 6 години
ТАзи нощ дойде веста, че нашествениците проникнали през пробиви в биосферната охрана,най сетне са се добрали до тяхна добре консервирана тежка военна техника в тунели под повърхноста..Техниката е със спящи екипажи ..почват проверки за деконсервация..Обсебени обемно от нагли нашественици може да видите на сайта на NATO..Виждат се големи обеми около обсебените поени със спец наркотици и включени холограмни скенери в лични и други документи..Жертвите вкл Столтенберг имат специфичен блед цвят..
32
2
 
11
 
! Отговори
ПАзете Земята преди 6 години
СЛед серия показни кървави манипулации срещу Либия,Египет,Ирак,Сирия,Иемен нагли престъпници удариха Истамбул и КИев. В Киев ЯНукович вместо да обяви извънредно положение и да уволни наркоманите от парламента избяга..Терористите с няколко милиона бутилки зомби пиво и с черни пси генератори проведоха показни срамни демонстрации на майдана.ПОследва заграбване на власт чрез наркомани контролирани с чипове и импланти и нагло нападение над ДОнбас с десетки хиляди убити..
31
9
 
3
 
! Отговори
ПАзят ЗЕМЯТА преди 6 години
ИМА ПРОСБА МОЛБА Срочно да се осигурят средства за оцеляване на милиони Важни преродени в приднестровието и в ДОнбас..Това са съветски граждани .СЛед нагли манипулации със спец наркотици срещу МОсква 1989 -1999 година милиони останаха без доходи за оцеляване..Тези охраняват със живота си много тежко пострадали от минала инвазия на жестоки врагове територии..
30
4
 
37
 
! Отговори
.. преди 6 години
Как забравяме от къде започна всичко.. Преврата с/у законното украинско правителство инсцениран от щатите. Насилието по улицата, за което иначе така чувствителния ЕС изобщо не се трогна.. Украйна беше в тежко финансово положение. Москва им сложи на масата милиарди суха пара + ресурси. Но продажниците отказаха и избраха мечтите на запада. Боже, Боже.. СЪщите сме и ние. Кажете какво сте получили за 28 г. от запада българи? :) И сега и ние строим огради :)
29
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересна е цената. 3,3 млн. долара или около 5.48млн.лв за 50 км.,т.е. по-малко от 110 000 лв за километър. Оградата на Боко и Валерко на нашата граница струва около 500 000лв за км.т.е. почти 5 пъти по-скъпа. Правете си изводите сами
28
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Берлинска стена 2.
27
5
 
30
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Таз ограда са я сложили да не минават овцете. Човек като иска може с едни китайски клещи за 2,50...------Супер!Да предполагаме ли, че ти ще бъдеш първия който ще я премине с "китайските клещи"?А, и не забравяй преди това да си направиш пълния комплект застраховка "Живот"!-))))
26
3
 
38
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Да им пратим Валерко : хем ще им покаже как да си я построят по-скъпо, хем някой и друг хотел ще направи покрай нея!
25
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни китайски клещи няма да те отърват от нощния визьор на снаиупериста ;)-