"Славия" разгроми "Септември" с голове в края

"Славия" разгроми "Септември" с голове в края

© LAP.bg

Славия" победи "Септември" с 4:1 в първия мач от 16-ия кръг на Първа лига и изпревари съперника си, изкачвайки се на деветото място. Въпреки изразителния резултат, успехът на белите не дойде никак лесно, след като до 80-ата минута беше 1:1. В основата на победата за "Славия" беше Галин Иванов, който в този мач беше капитан на тима. Той вкара два гола и имаше принос за другите две попадения на отбора си.


Загубата е първа за "Септември" от четири мача, в които тимът имаше четири поредни победи. "Славия" пък не беше побеждавал от 14 октомври, когато надделя над "Дунав" с 3:0.


"Получи се тежък мач въпреки този резултат. Мисля, че през първата част ни вкараха гол без точен удар, но не съм се съмнявал, че ще победим. Борихме се до края за победата и тя дойде", каза играчът на мача Галин Иванов.




Именно той откри резултата в 16-ата минута след подаване на Иван Минчев. Нападателят се откъсна зад защитата и без проблем преодоля Янко Георгиев – 1:0.


"Септември" нямаше кой знае какви ситуации през първата част и стигна само до няколко разбърквания в наказателното поле на Стергиакис. Секунди преди почивката символичните гости изравниха след статично положение. Капитанът Борис Галчев центрира от свободен удар, но двама негови съотборници се разминаха с топката, това заблуди Стергиакис и кълбото влетя в мрежата му.


През втората част ситуацията не се промени - "Славия" атакуваше и диктуваше действията на терена, а "Септември" основно се защитаваше. Въпреки това белите показаха повече характер и стигнаха до успеха.


Нападателят на "Славия" Ивайло Димитров в битка с Янко Сандански от гостите.

© LAP.bg

Нападателят на "Славия" Ивайло Димитров в битка с Янко Сандански от гостите.


В 80-ата минута Галин Иванов центрира, а в опита си да изчисти Румен Трифонов прати топката в собствената си врата. Автоголът пречупи футболистите на Николай Митов и те рухнаха. Това доведе до нови два гола в заключителните минути.


Иванов отбеляза второто си попадение в 89-ата минута след хубав пробив по левия фланг, а минута по-късно името си сред голмайсторите записа и Калоян Кръстев. Той се възползва от грешка на Траян Траянов. При положение обаче остана съмнение за засада на Кръстев при подаването на Галин Иванов.


"Бяхме по-добри през целия мач, но изпуснахме много положения. В края на мача успяхме да ги реализираме и затова победихме. Футболистите малко се изнервиха след толкова пропуски, особено и когато допуснахме лек гол, но всичко завършва добре", каза треньорът на белите Златомир Загорчич.


Той изрази надежда да задържи в тима Галин Иванов и след негова година, след като договорът му изтича. Треньорът похвали и Димитър Буров, който направи силен мач за белите.

Ключови думи към статията: