Цитат на деня: Като се граби частна собственост на ГЕРБ, БСП и ДПС не им дреме

Цитат на деня: Като се граби частна собственост на ГЕРБ, БСП и ДПС не им дреме

© Дневник

Като се граби частна собственост на БСП, ДПС и ГЕРБ не им дреме. Престъпленията срещу частната собственост не са проблем за хора с бандитски манталитет. С тези думи заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев коментира по БНТ идеите за промяна на конституцията, заради приватизацията.


Той аргументира позицията си с това, че за национализацията след 1945 години и обира на спестяванията на хората през 1996 година, не се иска отпадане на давността. Според Кънев, евентуална промяната на конституцията ще е в името на див популизъм.


Той припомни, че приватизацията вече е били разследвана, когато главен прокурор е бил Никола Филчев. "Защо е изтекла давността - защото не работи прокуратурата. Но всички ги е шубе да си отворят устата, защо за тях има латентни папки в прокуратурата", посочи още Радан Кънев.




Коментирайки събитията в парламента от последните няколко дни, той посочи, че това е буря в чаша вода, която няма нищо общо с нито един принципен проблем на страната. "По основните и принципните въпрос ГЕРБ и БСП системно са от една страна и това не е страната на обществения интерес", каза Радан Кънев. Като пример той посочи изборът на членовете на парламента във Висшия съдебен съвет и настроенията за размразяване на проекта АЕЦ "Белене".


Кънев определи оставката на председателя на парламента, дошла под натиска на премиера, като принизяване на Народното събрание, защото по конституция, предвид постовете, които заемат, Борисов стоял под Главчев в държавната йерархия. В отговор на въпрос Радан Кънев каза, че във всяка партия има много честни хора но в система, управлявана чрез кражби на държавни пари и братовчедски назначения, те нямали шанс за реализация.

Ключови думи към статията: