Близо 160 хиляди билета за световното първенство в Русия вече са продадени

Близо 160 хиляди билета за световното първенство в Русия вече са продадени

© Reuters

Пресслужбата на Световната футболна федерация (ФИФА) обяви, че 98% от билетите пуснати за продажба за световното първенство вече са продадени. От централата уточняват, че това е едва първия кръг на продажбата на пропуски за мачовете от Мондиал 2018 в Русия.


До 12 часа московско време на 16 ноември точната бройка на продадените билети е 159 402. В четвъртък започна втория етап от първия кръг, който приключва на 28 ноември. Следващата фаза от продажбата на билети ще бъде през декември, едва след като се изтегли жребия за груповата фаза на световното първенство, който е на 1 декември.


От досега продадените билети 51% са закупени от руски граждани. Най-голям брой на чуждестранните заявки са от Аржентина, Мексико, САЩ, Бразилия, Колумбия, Китай, Австралия и Индия.




От ФИФА съобщават, че след приключването на втората фаза от продажбата на билети (5 декември – 31 януари и от 13 март до 3 април) ще започне пласирането на билети от т.нар. "последен шанс". Последните останали билети ще се продават съответно от 18 април до окончателното им изчерпване, включително 15 юли (денят на финала – бел. ред.), ако има останали пропуски.


Още през октомври от организационния комитет и от ФИФА разкриха, че интересът към билетите е надминал първоначалните им очаквания. След първия етап от продажбата на билети стана ясно, че заявките са близо 3.5 милиона.