Нов блок – хубаво, но строителите тероризират детска градина!

Не сложили ограда, не спирали работа от 14 до 16 часа
Обновена: 17 ное 2017 19:16 | 17 ное 2017 19:12, Камелия Цветанова
5
Нов блок – хубаво, но строителите тероризират детска градина!
Снимка: Булфото, архив

Районът около Руското консулство в Русе продължава да бъде сред най-привлекателните квартали на града и там се строи почти непрекъснато. Китни жилищни кооперации радват новите си собственици, но докато трае строежът им съседите трябва да търпят.

Такава е ситуацията с една детска градина, чиято управа води кореспонденция с частна строителна фирма вече десет месеца.

"Проблемът започна в началото на годината със започването на строеж на обекта и необезопасяването на строителните дейности. Нямаше дори една елементарна ограда между улицата, детската градина и самия обект. След разговори и писма до управителя сложиха ограда. След мое писмо сложиха и обезопасителна ограда между двора на детската градина и обекта, която не знам до каква степен е добре направена", обясни пред БНР директорката на детската градина Мариана Статева.

Тя обаче се оплака, че строителните не спазват наредбата на кмета, според която от 14 до 16 часа трябва да пазят тишина.

"Отговорът, който получих от управителя ме обезпокои силно. Той каза: "Аман от вас!". Нямам представа как се организират процесите в строителната фирма, но знам как се организират учебно – възпитателните дейности в детската градина и нуждата на децата от почивка", каза Статева.

Институциите пък отговарят, че не е констатирано нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
Мосю Густав преди 6 години
Какво строят, като всички русенци са в София?
4
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В нашия блок пък не почват да чукат и да пробиват дупки преди да е станало 13ч.,и не спират преди 16ч.Никой не спазва правилата на етажната собственост.И няма на кого да се оплачеш.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пък от 14 до 16. При нас в Младост 2 на Сахаров леят бетон до 23 часа и таман се разотидат и от кръчмата на последната на автобус 306 почва да се чува Лепа Брена, Цеца и все славни фолк звезди до ранни зори. Събота и Недлея се надяваме поне да се наспим, но уви строежите започват от 8 сутринта работа. Сигнали и жалби стотици ефект никакъв!
2
5
 
7
 
! Отговори
S O S преди 6 години
Те децата в градината са и без това ошашавени от GMO храните от най-ранна възраст.
1
11
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Е от 14-16 карти ли да играят.