Бебе в дома - Как да му изградим навик за заспиване?

Не винаги кърменето преди заспиване е правилно
17 ное 2017 19:00, Eкип на Puls.bg
3
Бебе в дома - Как да му изградим навик за заспиване?
Reuters

В много случаи кърмените бебета лесно развиват навика да заспиват, докато още са на гърдата. Въпреки, че това изглежда много лесен начин за успокояване на бебето и унасянето му в сън, може да доведе до нарушения в нощния сън с често пробуждане.

Изграждането на ритуал за заспиване посредством повтарящи се действия, които да успокоят бебето и да му покажат, че е време за сън, има ключово значение за бързото и лесно заспиване и за добрия и непробуден сън. Това може да се случи обикновено около 3-месечна възраст на бебето. 

Въведете вечерен час за заспиване. Той задължително трябва да е между 18:30 и 20:30. По-късното отправяне към леглото може да е съпроводено с преумора на детето и съответно трудно заспиване. Продължителността на подготовката за сън трябва да е 20-30 мин, тъй като по-продължителната подготовка може да изнерви детето и да доведе до противоположен ефект.
 
Изграждането на ритуала е важно и много полезно за бебето – то се успокоява, защото знае какво следва и съответно заспиването е много по-лесно. Подготовката за сън може да включва: къпане на детето, обличане на пижама, прочитане на кратка приказка, нежен масаж и други.
 
От бебето и от самите Вас зависи точно какво ще включва този ритуал. Той трябва да бъде едновременно приятен за детето и да довежда до успокояването му. Важно е да го започнете още от всекидневната с някаква тиха игра например и да го завършите в спалнята. Така бебето ще изгради необходимите асоциативни връзки. Добрият и здравословен сън е икзлючително важен за бързо развиващото се и растящо кърмаче.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бебе в дома - Как да му изградим навик за заспиване?------Сериозно!!!!Който е писал статийката, май изобщо си няма представа как се гледа новородено!Едни бебета са тихи, други - неспокойни!А, като започнат коликите, че зъбките, че като огладнее, че като се напи---шка или наа---ка, че като ревнееее......Не, бебето, вие ще мечтаете за сън!!!! псМойто беше "ревливо шило в торба" и държеше влага за двама!!!!!!
2
1
 
2
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Споко, още е доста малко :)
1
1
 
3
 
! Отговори
Бг мама преди 6 години
Мойто тримесечно кърмаче явно бавно се развива. Не мога да си играя с него, не ме слуша, като му чета книжката, спи, когато си поиска. Сега даже се изходи, като прочете тази остра статия