Милен, лъгал, че е изпаднала в беда Мария, остава в ареста

Измамникът от Бургас бил трайно безработен в последните години
10
Милен, лъгал, че е изпаднала в беда Мария, остава в ареста
Снимка: архив, БулФото

Районният съд в Бургас остави в ареста Милен Стойчев, извършил измами чрез фалшиви профили в интернет.

38-годишният мъж излъга десетки в сайт за запознанства, а после и във Facebook. Там той ползвал снимка на младо момиче и се представял с името "Мария Василева".

Още по темата
Задържаният успял да се свърже с десетки мъже, на които разказвал, че бедства в Гърция и моли за помощ, за да се прибере спешно в България. 

За превод на парите Стойчев давал банковата сметка на 74-годишната си баба, която също се казва Мария Василева.

По сметката са изплащани суми от 10 до 250 евро. Измамените са около 100 души, като общата сума е близо 40 000 лева. От съда казаха, че съществуват доказателства, че обвиняемият извършва измами по тази схема още от 2014 година, предаде БТА.

Направено е искане за разкриване на банковата тайна спрямо него, тъй като е вероятно той да има и други сметки в различни банки. Работи се и по версия, че вероятни измами са били извършени от Стойчев, но по друга схема.

За престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, се предвижда затвор от една до шест години, посочиха магистратите. Според тях има опасност мъжът да извърши ново престъпление или да се укрие. Става въпрос за личност със завишена степен на опасност, казаха от съда.

Милен Стойчев е трайно безработен, от 6 години има един месец трудов стаж. Към момента обвиняемият не е могъл да даде обяснения за произхода на сумите, постъпвали по банковата сметка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ли прокурор си е платил на Мария ? Същото като Николай - умни начетени господа зажадняли за свежа плът дали от сърце 200- 300 евро за малко свежо емигрантско моме ,ама са оказало лъжа и няма да има плът.ами сега ?Набирай МВР-то да го хванат тоя лъжец!Кой ли бедняк ще се върже на такива работи? Закачаш ли елита ,те намират и в ***.....но ако нападнеш баба или просто дете накой му пука в управлението?На никой.
7
0
 
6
 
! Отговори
ГДБОП преди 6 години
До Анонимен'5Баламурник е, той е от *** българи, тях закон не ги лови. Ще го пуснат, а другите баламурници сами са си давали парите. И за виртуален секс се плаща.
6
0
 
2
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Здравейте (4)Не си разбрал, понеже е писано от български професионалисти на които заплаюането им все не е достойно.Иначе ако им дадеш заплати от по 10000 изведнъж ще поумнеят и проработят качествено. Или не?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ли го е издънил? Трябва да е баба му... Щото иначе няма начин да го засекат. Освен ако не е пълен баламурник.
4
0
 
7
 
! Отговори
Здравейте преди 6 години
Нещо не разбрах от заглавието
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами такива тарикати като този ще изчезнат когато изчезнат балъците. А това не го виждам в близките 200 години. Всеки ден виждам балъчета. И от ден наден все повече стават. Погледнете кои ви управляват за тези какви си мислите че са гласували? За децата на комунистите за пребоядисаните комунисти за светата троица дембелия че.рния и лудия за магарешки? Ами ето такива са гласували балъчете като тези дето са му набутали 40 000 левчета на тарикатчето. Балъци е имало има и ще има. Няма спасение от тях
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По сметката са изплащани суми от 10 до 250 евро. Измамените са около 100 души, като общата сума е близо 40 000 лева."Колко ли *** трябва да си да се връзваш непознати, дето искат пари?
1
1
 
12
 
! Отговори
пожелание преди 6 години
БОЯТ В ПОЛИЦИЯТА НА ТАКИВА *** ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛИН СЪС ЗАКОН !!