От третия път: Tesla представи е-камиона си

И с пълен товар от 40 тона той ще изминава 800 км с едно зареждане
17 ное 2017 12:37, Бойчо Попов
23
От третия път: Tesla представи е-камиона си
снимка: Ройтерс
След две последователни отлагания, главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск даде на света сериозно основание да възприема сериозно плановете му за електрическите варианти на различните видове сухопътен транспорт.
 
Основателят на компанията представи на събитие в четвъртък вечер близо до Лос Анджелис дългоочаквания електрически камионTesla Semi. Производителят на електрически автомобили предложи незначителни детайли, спестявайки информация за обхвата, цените и плановете за производство. Компанията обяви, че камионът има някои функции на автопилот, като системи за безопасност, включително автоматично спиране и системи за поддържане на лентата на движение, предава Bloomberg.
 
Все пак Мъск обяви, че дори с пълен товар от 40 тона камионът ще изминава 800 километра с едно зареждане. Производството може да стартира през 2019 г.

Мъск не спомена конкретна цена за камиона, но подчерта, че дизеловите камиони ще излизат по-скъпо с по 20 на сто на километър. Новото превозно средство има 4 двигателя, а Tesla обещава, че ще може да измине без повреда 1 млн. мили (1,6 млн. км). И с два повредени мотора е възможно камионът да се движи по-добре от дизеловите конкуренти, каза Мъск. По думите му със зареждане от 30 минути Semi ще може да изминава 640 км. 

От решаващо значение за Мъск е полуремаркетата да са добре приети от пазара. Tesla се препъна с производството на своя седан Model 3, първия електромобил, който се опита да произвежда и продава на масови потребители. Сега предприемачът визионер се опитва да излезе от затрудненото положение, търсейки нови начини за снабдяване с батерии за седана.

Камионът освен това е жизненоважен за мисията на Мъск. Докато задвижваните с електрически батерии пътнически коли изглежда се налагат все повече, електрифицираните големи камиони биха променили транспортния сектор. Неотложността да се премине от дизелови двигатели, изхвърлящи много вредни емисии, към други форми на транспорт, е особено остра в Калифорния, където пристанищата на Лос Анджелис и Лонг Бийч планират да премахнат тези двигатели, преминавайки към природен газ или двигатели с нулеви емисии. Добавянето на автономни функции в допълнение към електрификацията може също така да помогне на операторите да спестят разходи за труд и може да предизвика сериозни сътресения в индустрията за камиони.

Повече снимки вижте в галерията на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: teslaилон мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 22Ех маа ви балканска купи си грейт уал като не можеш да чакаш мейд ин бълхаристан.
20
5
 
3
 
! Отговори
ха преди 6 години
"таймлайн" имало, ха ха. Като е от другата страна на океана е добре, а то същото като чакането за лада. :Д
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието както винаги типично за *** жълта медия днес бг. Всичко което прочетох до сега в западните медии по темата беше писано от хора които разбират какво пишат, а не просто превежед с гоогъл транслейт поради собствената си некадърност.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаЗащо коментирате неща които не следите и научавате само от днес бг за тях? Изглеждате смешни каквито реално сте.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПитащМъск се опитва да прави нещо иновативно и в много неща е успял. Полага основите на нещо което ще е масово в бъдещето. Е няма да е за балканския селянин понеже на него не му трябват такива машинки защото не може да я закара при Бай Ставри Монтьора я опрай за 2 бири.
16
4
 
2
 
! Отговори
до шматка преди 6 години
Може и да е руски шпионин затова тъй
15
4
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До ГАДОРЯНМного точно:))Тоя почна като руснаците.ще.ще.ще
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора като Елън Мъск променят света към по добро.Трябват повече такива хора.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквам някой и.диоД пак да започне да развива теории как този камион щял да забие пирон в сърцето на петролните компании. Нищо че в действителност съшите петролни компании са сред основните инвеститори в "зелената" енергия. Какво да се прави - сега ви вземат парите и се подготвят и в бъдеще да ви взимат парите, а вие си мислите че те са тези дето щели да страдат
12
6
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Мъск ще изкара ли нещо от тези неща с който се е захванал досега на печалба. Всеки следващ негов проект горе долу покрива загубите от предишният
11
1
 
15
 
! Отговори
Балкански селянин преди 6 години
Абе не е ли 10 годишен "нов внос" на 160 000 км ( 500 000) не ми я хвали
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо за спортния им модел? Или той няма значение щот ви е домързяло да го преведете ...
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип много са му скъпи картинките
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еее слаби са днес коментарите на балканските селяни я се стегнете малко. Повече Хейт тря.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Абе то и за Лада си имаше на времето "таймлайн"...
6
5
 
23
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Никой ни мое ти даде това което може да ти обещае един Мъск. Хаха
5
8
 
12
 
! Отговори
M-r голям балон.. преди 6 години
При Мъск всичко е "ЩЕ БЪДЕ", да заповядат следващите инвеститори "welcome to the future"
4
5
 
14
 
! Отговори
Тъпи сте БГ преди 6 години
Аз камион не виждам от тази снимка. Виждам нещо като кабина на самолет и някакво небе напред. Ако може да покажете и камиона.
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък в Русия представиха подобрена версия на Бояришник.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил с препънал с модел 3... ае вие от къде се информирате изобщо? Когато отидеш в сайата на Тесла и искаш да направиш поръчка закойто и да е модел си има таймлайн. Това да не ви е да отидеш си купиш кило кремвирши или 30 годишен голф от пазара???