Пътни знаци в памет на жертвите от ПТП: Карайте разумно!

АПИ предупреди шофьорите да подготвят колите си за снеговалеж
3
Пътни знаци в памет на жертвите от ПТП: Карайте разумно!
Снимка: архив, БулФото

Всички знаци с възможност за дистанционно изменение на 19 ноември ще бъдат с апел към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата
В неделя е Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Агенцията апелира шофьорите, които все още не са сменили летните гуми със зимни и не са подготвили автомобилите си, да го направят колкото се може по-скоро.

Прогнозата на синоптиците за следващите дни е за понижениe на температурите и на много места в началото на новата седмица се очаква дъждът да премине в сняг.

Шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили е необходимо да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, напомнят от АПИ.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа при снеговалеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 1Всеки оценява околния свят според собственото си битие.
1
3
 
5
 
! Отговори
Осоител преди 6 години
Пак ще усвоим едни пари...Така чета аз заглавието.