На бързи обороти: Цвета Караянчева е новият шеф на парламента

ГЕРБ предложи заместничката на Димитър Главчев да го смени
Обновена: 17 ное 2017 11:18 | 17 ное 2017 10:50,
115

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Цвета Караянчева е новият председател на Народното събрание. Тя бе предложена от ГЕРБ малко след като Димитър Главчев подаде оставка. Минути след това тя бе избрана за председател на парламента.

Досега Караянчева бе зам.-председател на Народното събрание.

Новият шеф на парламента Цвета Караянчева бе избрана със 138 гласа. Тя бе подкрепена от ГЕРБ, "Обединените патриоти" и ДПС, а БСП се въздържаха.

Още по темата

До избирането на Караянчева се стигна, след като досегашният председател на Народното събрание Димитър Главчев сам хвърли оставка. Това решение беше обявено след председателски съвет, на който присъства и премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят отсече, че оставката на Главчев е план на опозицията, но стабилността на държавата е най-важното нещо.

"Ще работя така, че всички да се чувстваме равни. Тук в залата трябва да се казват различни мнения, но те да бъдат основани на политики, а не на личностни нападки", каза новата шефка на парламента.

Караянчева допълни, че работата на председателя е да потушава емоциите, когато тонът излиза извън добрите рамки.

"Ще има емоционални моменти, но трябва да проявим мъдрост, защото това, което ни предстои, е рядък шанс, който получаваме само след 10 години членство в Ес. Затова да бъдем мъдри, смирени, да казваме високо своето мнение, но винаги да мислим за България", призова тя.

Избирането на новия председател на паралмента и оставката на Димитър Главчев идва ден, след като опозицията внесе подписка с искане за оставката му. Главчев разгневи опозицията в сряда, защото изгони червената лидерка Корнелия Нинова от залата заради обиди към премиера.

В знак на бойкот БСП и ДПС напуснаха заседанието и се заканиха, че няма да влизат, докато Главчев е председател на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
1
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Поредната представителка на 80% от ***-или-те. Нахална, нагла и плиткоумна, кърджалийска ***! Да ви е честито неуважаеми санародници. Няма да изкара дълго, голяма уста и плитък ум! Та Пекин бил столица на Виетнам, според тази "пизда" герберастка!
90
2
 
1
 
! Отговори
Bahri Loreal преди 6 години
Skoro ste ima i mazni jenski borbi v bul parlamenta...
89
2
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Както каза една колежка Главочев поне можеше да чете гладко и разбираемо,а тази и не може. Бойко не знае, но цирка сега започва. Накрая сам ще се откаже.
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От трън та на глог, че е по-висок!
87
2
 
3
 
! Отговори
seira преди 6 години
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА!ЩЕ Я ВИДИМ И НЕЯ .....АМИН!
86
0
 
10
 
! Отговори
магарешки преди 6 години
Карянчева каза,че като ученичка редовно пердашила момчетата!
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :))С Нинова са си лика прилика!
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще могат да си скубят косите ,при Главчев беше невъзможно
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До момента в който Султан Борисов не реши, че не е нужна и айде бек то Кърджали моме Цвето. Няма нужда от каквито и да са хора на този пост в парламент с такъв състав - напълно излишен разход, който се плаща от нашите пари. Нема ли да се саморазпускат вече, много продължиха?
82
0
 
10
 
! Отговори
пачито преди 6 години
Замазват - корупцията от 89 насам под всякакви форми , наркотрафика ,огромната българска проституцията тук и най вече в европа . Америка и в частност цру спонсорира терористите с оръжие с пари от дрога и *** , защо иначе АГЕНТ БЪФИ е начело на нашата татковина :) Задайте си простия въпрос ? Защо подареното от Бойко на Путин куче - русите го кръстиха така :) Висша политика :)
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиква. В женски вариант.Но сега поне когато *** и Председателят на НС се скарат, ще изкглежда досущ като на Женския пазар. Свадливи лелки. Класика от 21 век.
80
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завършила механотехникум. Какви закони ни чакат! Гербери , нямахте ли под ръка някой милиционер?
79
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С други думи: много семпла, но за сметка на това доста нахална.Абе, представителна извадка от 80-те процента.
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ее туй не е ли онова па.те.нцедето прати пекин във виетнамеее ама кадри имат в тоя герб ве като фанеш от банкянското ме.ке.ре и всички се юнаци да им се ненагледаш - алчни на.гли гонс.уратчетаама така е като у нас мнозинството е от де.бил.чета кого очаквате да изберат няма да е някой свястен яв ония държави дето постоянно ни ги даваха за примертакъв неможе го наближи парламента камо ли председател
77
1
 
9
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
На бързи обороти: Цвета Караянчева е бъдещия бивш новият шеф на парламента
76
0
 
6
 
! Отговори
моуъ тишина в зауътъ преди 6 години
До Офф ,да се омитабраво, Симо, тъкмо се чудеха кой да е следващия председател - предложението ти за Деса от Дулово - прието!
75
1
 
16
 
! Отговори
Боко Харам преди 6 години
..и тая няма изкара много..
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е, вярвам другарите са доволни, след следващото риене ще са още по-доволни
73
4
 
23
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Олеле... !Цвета Караянчева - от групата на простите /жените на Тиквата Борисов- устата, нагла, зле възпитана! Шоуто в НС тепърва започва! :))
72
4
 
19
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
КАРАЯНЧЕВА Е ЗЛОБНА И КРИВА И В ЧЕРВАТА, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ НОРМАЛНО АКО ИМА СЪПРУГ ТОЙ ДА Я ДЪРМОНИ ПОНЕ ПО 5 ПЪТИ В КЪСИЯ ЗИМЕН ДЕН !!!