Премиерът Борисов не натягал Главчев! Каза ми: Решавай си!

"Ще си помисля дали да остана депутат, трудно е аз и БСП да сме в един парламент"
Обновена: 17 ное 2017 10:39 | 17 ное 2017 10:34, Камелия Цветанова
37
Премиерът Борисов не натягал Главчев! Каза ми: Решавай си!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов не е оказал натиск върху Димитър Главчев да си подаде оставката като шеф на парламента, въпреки че се включи в продължилия близо час председателски съвет в НС, тема на който беше искането на опозицията Главчев да бъде отстранен от поста.

"Той каза: Решавай си, както би трябвало да е при всяка оставка, никакъв натиск не е имало върху мен", обясни Главчев минути, след като сам обяви от парламентарната трибуна, че е депозирал оставката си в деловодството на НС.

Още по темата

Според него наследникът му ще е Цвета Караянчева, зам.-шеф на НС от ГЕРБ.

Главчев обаче призна, че сериозно обмисля дали да не си тръгне от парламента и като редови народен представител, какъвто остана.

"Ще си помисля дали да остана депутат, защото явно е трудно аз и БСП да сме в един парламент, колегите от ГЕРБ настояват да остана, но аз за себе си смятам, че ми е трудно да стоя в един парламент с Корнелия Нинова и Антон Кутев, но да приема, че цялата парламентарна група ми искаше оставката, няма как един човек да е срещу цяла партия и то такава, каквото е БСП, столетница, наследница на БКП", коментира той.

Според Главчев в крайна сметка се е оказало, че в тази ситуация са спечелили депутатите, които не искат да се спазва правилника за работата на НС.

Самият той бил станал жертва именно на този правилник - главата му била поискана заради това, че го спазил.

"В името на това, че ни предстои председателство, а и в името на парламентаризма, защото когато ги няма половината от депутати нещата изглеждат зле, направих този свой избор", коментира Главчев.

Той посъветва всички политици да обикалят страната и да питат хората дали искат предсрочни избори, защото знае отговора – избирателите не одобряват нов вот и настояват за стабилно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Очевидно Корнелия и Кутев са вредни за обществото.Става очевидно че работят за чужди на България интереси.
30
1
 
1
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Т*урска поговорка:"Буюк кафа,ама бош!"Идеално приляга на Главчев!А бе в ГЕРБ толкова ли нямат кадри,та тоя натресоха?Нека председателят на НС да е техен,ама поне да става малко от малко!
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата напънала Главата
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в окото ми корабче ли плува?Тия ги разправяй на някой друг.
27
6
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Главчев си отиде защото неприема/дори неможе да чуе и вникне в смисъла/ чуждо различно мнение от правилното според партията ли? Т.с истината но друг ъгъл или гл.точка на онова на ГЕРБ! Демаократ, а? На ГЕРБ не им е необходима обратана връзка с никой, ни с опозиция ни с народа!
26
0
 
7
 
! Отговори
20 pro dds prim преди 6 години
Bravo, Glavchev. Bulgarski unak si ti! Miastoto ti ne e shef na debilite. Smail.
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главчо изгони Нинова и Кутев да не кажат лоша дума за неговия патрон Баце, натегна се здраво пред началството /въпреки, че като пост Борисов трябва да му е подчинен/ и накрая се обърсаха в него като в *** кърпа. Същото преживя и Антон шайката. Само на Делянчо му се размина, явно е много ценен кадър, макар и със съмнителен морал.
24
2
 
20
 
! Отговори
цвък преди 6 години
Това беше явно доказателство че следващото преседателство на ЕС ще проведе в държава с установена диктатура! (Нещо като Зимбабве). Боко продължава да нарежда на хора, които по конституция са над него!
23
1
 
18
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Нали цялата партия стояла твърдо зад гърба на Главчев? Какво стана сега, че на приказки са силни, но пак каквото каже Д.гановия генерал.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти одлучуваш дали ке си одиш, само одговорот да бида да!
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В името на това *** да седи на власт, щото ако БСП напусне няма да има кворум и работата на НС се блокира и трябва да се ходи на избори, а Боко иска още да краде, затова в името на властта на Боко жертваха този *** Главчев.
20
2
 
19
 
! Отговори
Стрина Пена преди 6 години
Култа каза.......оркестър тушшш....Срам ме е да кажа коя ми е държавата!???
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвета Караянчева е избрана на местото на тоа , в тоа сайт нищо не знаят , така е щото само копират и поставят
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А онзи противен седесар който 20 години е писал хвалебствени стихчета за БКП само дето пяна не излизаше от устата му! За теб става въпрос, Спасе! *** дърт! Има и други които помнят биографията ти!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието не се разбира, нещо с него не е наред
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооо миче в една Статия си писала че е сам щел да решава а в друга ще си подал Оставката , последно какво сега
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хехе! Обиден го раздава! И една жена му видя сметката! Бегай да ядеш суджуци!
14
2
 
17
 
! Отговори
Край преди 6 години
Заглавите е пример за това че България е ПАРЛАМЕНТАРНА република само на книга. По конституция Председателя на парламента е по-високо в държавната йерархия от премиера. НОООООО. Пропорционалната избирателна система води до НАЗНАЧАВАНИ депутати. Главчев знае, че е назначен и ще си иде в момента в който ББ му каже. Не би било така при мажоритарни избори. Народа или го вдява и НАЛАГА на партиите или си яде кебапчетата от пилешки клюнове и си пие бирата от найлоновите шишета.
13
0
 
7
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
Е вече в една от Статиите ви пише че си е подал Оставката , вие май не си комуникирате с другите колеги или всичко е онлайн в тоа сайт тука
12
3
 
8
 
! Отговори
ГлавШеф преди 6 години
Трудно е в парламeнта, трябва да се работи. Aз не съм свикнал да работя мога да съм шеф само, ако има и какво да се гепне отнякъде още по-добре и на туй отгоре вече не ми дават да се дрогирам. Hапускам.