Депутатска аритметика: Главата на Главчев няма да падне!

Какво могат да постигнат социалистите, коментират експерти
Обновена: 17 ное 2017 09:16 | 17 ное 2017 09:00, Петя Славова
49

Главата на председателя на НС Димитър Главчев няма да падне. Най-вече заради простата аритметика. Тя показва, че управляващите контролират 122 гласа, докато опозицията не може да събере дори 118, в най-добрия случай ще изкарат 115 против него.
Още по темата

От друга страна политиката на празния стол, която БСП се опитва да прилага е контрапродуктивна и не виждам какво могат да постигнат социалистите, посочи в студиото на "България сутрин" политическият анализатор проф. Михаил Константинов.

Повод за думите му стана решението на БСП да излезе от парламента. "Червените депутати" заявиха, че ще влизат в пленарната зала само при обсъждането на вече поисканата от тях оставка на председателя Димитър Главчев, вота на недоверие и когато трябва да се гласува държавният бюджет.

Дотук се стигна, след като председателят на Народното събрание изгони от пленарната зала Корнелия Нинова, както и червения депутат Антон Кутев.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Андрей Райчев бе категоричен, че кабинетът не може и не бива да взима властта на опозицията, а тя от своя страна пък не бива да пречи на управляващите да работят. По думите му случващото се в парламента е крайно, а председателят му Димитър Главчев трябва да бъде отстранен.

"БСП бяха в правото си да реагират така остро. В нито една европейска държава няма случай, в който председател на опозоцията да е бил изгонен от пленарно заседание", коментира още Райчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
главата падна, ко прайм ся? ко прайм?!?
36
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладна кокошка, просо сънува...С *** и техните *** е същата работа...
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко изтъргува и Главестия. Голям селски тарикат ей. В името на стабилността де.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатска аритметика: Главата на Главчев няма да падне! Ако не падне след време ще паднят няколко наведнъж.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, но вожда реши друго! Оставка има!
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак грешни сметки на математика. Главчев вече подаде оставка!
31
1
 
10
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Пълен театър!З А Щ О Т О:БКП е управлявала, управлява и ЩЕ управлява. А ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ е предначертала бъдещето така, че нейните верни дъщери и синове, техните внуци и пра-внуци, да са правоимащи.А как ще се наричат сега / ГЕРБ, БСП, ДПС ...../ е несъществено обстоятелство.Важното е, че са верни нейни чеда.
30
1
 
10
 
! Отговори
Додо е прав преди 6 години
Додо верно е че пишат "червени ....", въпросът е, че ако не пишат, това значи, че ГЕРБ, ДПС, Воля, патриоти, БСП не са в парламента.Че в БГ най-накрая е дошла ДЕМОКРАЦИЯ.Верно че сите сте Червени, *** включи и себе си, ей така малко срам от историята и фактите.А те са: Комунистите не са спрели да управляват.А факта, че защитаваш едни, или други комунисти, говори, че си...как беше написал: "червен б...."Цитирам те, не те обиждам.Остани си със здраве!!!
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм комунист. И когато БКП се преименува на БСП яа напуснах, щото не съм социалист.И каква радост беше, когато нашето момче Бойко, един истински комунист, основа новата комунистическа партия ГЕРБ - веднага станах член. досега не е излъгал очакванията ми - истински Тодор Живков. Браво.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце пак го насадиха на пачи яйца неговите хора.Ама така е,като условието да влезеш в неговата шайка е да си по-*** от вожда и почти толкова крадлив.Та вижте ги какви умници са събрани там.Тоя Главчев-абсолютен каруцар и тъпигьоз,Цветанов-учил в помощно училище,Караянчева,дето не знае Пекин на кого е столица,Теменужка-енергиен министър,който мери напрежението в мегавати,Делян Добрев-също енергиен"спец",учил как се редят картинни галерии и по този начин наредил и цялата си рода на хранилката.
27
0
 
15
 
! Отговори
поправка преди 6 години
Не "главата", а кратуната!
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали е вярно, но по друг сайт твърдят, че главундера си е подал оставката и гласуване няма да има явно големите началници са набили канчето на тиквата.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този парламент няма опозиция. Всичко е заблуда, парлама и "шменти капели" както обича в аналогични случаи да се изцепва баце. По най-важните въпроси-БЯлене, КТБ, външните заеми, блокиране на съдебната реформа и т.н. бсп, герб, дпс, патрЕотите и маГАрешки са единни. Докато има пари за "усвояяване" независимо от произхода им, тъй ще да е. Вижте сами отношението на банкянскто слънце към най-големият корупционен проект в историята на мамковината.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макар и провокиран, Главчев престъпи линията на демократичните норми и си позволи да се впусне в произвол. Жалко, защото направи един неочакван подарък на БСП/ДПС. Но още по-жалко за бездруго ниския авторитет на българските институции. Затова единственият достоен и отговорен ход пред Главчев е да се извини и да подаде оставка - и без офлянкване!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме си АЕЦКА!
22
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
*** натод- слаба държава. (да не кажа д е би лен, че много се обиждате тук в този форум нарцисите)
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това гласуване е безмислено. Въпросът не е дали ще свалят Главоча с гласуване? Въпросът е дали Главочът ще си подаде оставката и опозицията ще се върне в парламента. Защото никой не приема, че НС ще продължи да работи без опозиция, въпреки че теоритически това е възможно. В такива тежки конфликти обикновено по-умния отстъпва. В случая обаче гузния трябва да отстъпи. Грешния трябва да отстъпи. Този който сбърка. Иначе НС става полулегитимно, а такова става и цялото управление. Мъдрото Му присъствие не може да позволи такъв вариант..
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки трябва да гласува въздържал се, ако е играч. Щото в скоро време пак ще трябва да е прикачен файл, ама неясно към кого..
19
17
 
3
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Мачкай Главчев, мачкай. Комунистите трябва да се смачкат, народа също трябва да разбере кой управлява тук. Ние сме силни, имаме воля. Мачкай и тъпчи. С ГЕРБ напред.И нека да не ни копират, ние първи измислихме тактиката на липсата на кворум преди няколко години. Не е редно да ни я прилагат и на нас, само ние имаме право на това.
18
1
 
20
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Главчев не става за друго, освен да надвиква събеседниците по телевизиите. Силен глас има, а в такъв случай ум не е необходим. Най-вероятно сега Бойко Борисов му нарежда сам да си подаде оставката. Аритметиката на дървения философ, за нищо не става.