Депутатите решават: Остава ли Главчев шеф на парламента

ГЕРБ и партиите от мнозинството обявиха, че го подкрепят
17 ное 2017 08:02,
21
Депутатите решават: Остава ли Главчев шеф на парламента
Снимка: архив "Булфото"

Депутатите решават дали да оставят шефа си Димитър Главчев начело на Народното събрание.

Първа точка в дневния им ред за днес е поисканата от опозицията оставка на парламентарния началник.

БСП и ДПС настояват Главчев да освободи председателското място заради скандала отпреди дни, когато той изгони лидерът на БСП Корнелия Нинова. След това социалистите и ДПС напуснаха залата и обявиха бойкот на заседанията.

Още по темата

БСП съобщи, че ще влезе в пленарна зала само за три заседания – дебатът по оставката на Главчев, разглеждането на бюджета и обсъждането на вота на недоверие срещу кабинета.

Мнозинството в парламента обяви подкрепата си за шефа на Народното събрание. За него се очаква да гласуват и депутатите от "Воля". Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче призна, че Главчев си е изпуснал нервите с изгонването на Нинова и не е успял да устои на провокацията на социалистите.

Това е второто искане на оставката на шефа на сегашното Народно събрание. При предишното гласуване Главчев оцеля само с 4 гласа "за".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
2
 
! Отговори
13 преди 6 години
КАКВОТО И ДА СТАНЕ СЕГА- АЗ СЪМ ДОВОЛНА, ЧЕ СЕ НАМЕРИ 1 МЪЖ - ДА И ЗАТВОРИ УСТАТА НА ТАЗИ ДИВАЧКА, С ПРЕТЕНЦИИ - БЕЗ ПОКРИТИЕ!!! ЕВАЛА НА ГЛАВЧЕВ - 10 ПЪТИ СИ ПУСКАХ ЗАПИСА И СЕ КЕФИХ МАКСИМАЛНО!!!МЪЖКА ПОСТЪПКА!
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън!
16
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ша го подкрепят Шото зае ;ли се после кой ще влезе ой то и Марешки е от същото котило - ***
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧАО, ГЛАВОЧЕВ! БАЦЕТО ТЕ ХВЪРЛИ НА КУЧЕТАТА.
14
2
 
16
 
! Отговори
Ха, ха преди 6 години
Като писах, че "Воля" е патерица на ГЕРБ, никой не ми вярваше! Кой в БГ ще бъде допуснат до търговия с горива и медикаменти без политически чадър?Не оправдавам БСП, но считам, че "патриотите", "Воля" не оправдаха вота на избирателите.БСП няма смисъл да участва в този театър, докато не се освободи от милионерите в партията. В момента се приемат важни решения за концесиите в НС - 55 години вместо 20. Това значи ново робство за БГ народ. Сериозни икономически и политически зависимости на БГ.
13
14
 
7
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Мачкай Главчев ***!
12
4
 
11
 
! Отговори
Подкрепят Пеевски преди 6 години
След като ГЕРБ КАТЕГОРИЧНО НЕ ПОДКРЕПИ ПРОЕКТОЗАКОНА НА Пеевски за КТБ, сега, при създалата се ситуация, обявиха, че го подкрепят.Очевидно тръгват на сближаване с ДПС, щото иначе няма кворум.
11
1
 
13
 
! Отговори
КАРЛУКОВО? преди 6 години
НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ, АКО ГЛАВЧЕВ Е ОТ ОНЕЗИ, КОИТО СЛЕД УДАР ПО ГЛАВАТА УМНОЖАВАТ И ДЕЛЯТ ГОЛЕМИ ЧИСЛА ЗА СЕКУНДА.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой мислещ човек не би тъгувал, ако тоя бъде разкаран. Уви, шансовете са нулеви (защото оная аптекарска мижитурка няма да направи подобен ход). А за 80% от българите - съставът на парламента показва ясно дали са де-би-ли или не!Защото тези вътре са ги избрали българите, не марисанците.Парламентът е отражение на обществото. А то е болно, много болно ...
9
8
 
10
 
! Отговори
batmario преди 6 години
БСП като неискат да ходят на работа да не получават заплати и след 3 дни - дисциплинарно уволнени.Демокрацията е за всички нали?
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този, не е за тази работа.И излъчването му едно такова аграрно.А иначе наистина превиши правата си, в желанието си да се подмаже на шефа си Суджука.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега , де ?1 . Може да се наложи ГЕРБ и "Обединени патриоти" да разчитат на гласове от "Воля" за да спасят Главчев ???2 . Спецсъдът ще гледа делото срещу Марешки за рекет на аптекари ???
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До този момент само веднъж името на Главчев беше завъртяно в скандал покрай твърдението, че синът му Михаил усвоява бюджетни пари и европари с асоциация за хора с увреждания...........................БЕ3 КОМЕНТАР
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТо че Данговска е един юрист. РАБФАК 3 мандата? Спокойно на Бащицата фнукът като си дойде ще е с диплома от Харвард, или поне някой филиал като за наши хора.
4
2
 
15
 
! Отговори
ДА СЕ ЛЕКУВА! преди 6 години
Бойко Борисов обаче призна, че Главчев си е изпуснал нервите...................................Ми той с тези изпуснати нерви е обществено опасен, утре ще извади автомат и ще почне да стреля.
3
2
 
16
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
В Тиквостан всичко може.Дори стругарка от селски цех беше председател на НС, а в момента е Министър на Правосъдието.Да не споменавам, че старшината на Кофопомпите пък е Премиер.При това трети мандат.Ама с тоя *** народ от Де-Би-Ли, всичко може.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка, Главчо - и без това нямаш нищо общо с правото.Не може снабдител на склад по времето на соца да е председател на НС при демоКраДцията.
1
2
 
16
 
! Отговори
Виетнам=Пекин преди 6 години
Дали Главчо, или Карадиванчева. Разлика голяма - няма.