Десислава, Румен, Радеви... Любов без планове и сметки

"Аз съм Румен, представи се той. Аз съм Незабравка, отговорих..."
17 ное 2017 07:11,
89
Десислава, Румен, Радеви... Любов без планове и сметки
Снимка: Facebook

"В любовта човек няма как да прави планове и сметки". Това казва първата дама Десислава Радева в първото си откровено интервю, в което говори открито за себе си, за съпруга си – президента Румен Радев. В него тя разказва за началото на тяхната връзка и отношенията им, но също и за сина си, затова как е напуснала училище заради учителски шамар и не на последно място за котарака Чарли, който се оказа популярен член на президентското семейство.

Радева даде интервюто за списание "Ева" преди няколко седмици и оттогава части от него излизат периодично в медиите. Сега "168 часа" публикува избрани цитати, които оформят портрета на първата дама.

В интервюто Радева разказва, че с Радев се познават от 30 години.

Още по темата

"Запознахме се в Бургас. Докато бях ученичка, се подвизавах за кратко като модел, защото парите никога не стигаха... Запознахме се на едно от ревютата, свързано с някакъв празник. Аз съм Румен, представи се той. Аз съм Незабравка, отговорих...

Станахме приятели, започна да идва вкъщи. Помагаше ми по математика... През годините сме се виждали не повече от два-три пъти. Но това не пречеше срещите ни да са много топли и пълни с доверие. Нали знаеш, има такива приятелства, които годините не могат да разрушат... Разговорите вървяха така, сякаш сме се разделили вчера”, казва тя.

А как все пак се е стигнало да това да е г-жа Радева ли? "Просто се случи. Сигурно е карма освен любов - явно е трябвало да се случи.”

"В любовта човек няма как да прави планове и сметки. Някои казват, че това е болестно състояние. И може би са прави. Притъпява се инстинктът ти за самосъхранение. Губиш егото си. Живееш за другия. И не можеш да си представиш света без него”, описва емоциите си първата дама. Определя се като моногамна и казва, че "изневярата, последвана от лъжа, е предателство”.

В интервюто Десислава Радева разказва и за друга любов – тази към книгите. Обича да чете, а любимите й автори са Достоевски и Хемингуей.

"Достоевски е вселена. Той прави ужасяващо прецизна и гениална дисекция на човешката същност, разкрива в пълнота психологията на противоречията, които бушуват у всеки”, казва Радева. А за Хемингуей споделя: "Той ми подсказва, че съществува само и единствено "сега”. И то трябва да се живее. Без планове за "после” и жалби по "преди”.”

Синът ѝ Страхил е студент в САЩ. За него казва, че е най-добрит й учител. Рецептата й за отношение с децата е любов, доверие и уважение. Категорична е, че ценностите трябва да се задават от семейството в първите 7 г.

"Родителите свикнаха да обвиняват системата и учителите. И отказват да поемат своята отговорност. Общо взето, ние, българите, обичаме да обвиняваме системата. Но не учим децата си на уважение към учителите.”, казва първата дама.

Самата тя обаче има неприятен сблъсък с учител. И дори напуска елитната английска гимназия в Бургас заради това.

"В последния срок на последната година подадох молба за напускане заради учителя по физкултура, който пред целия клас ми удари два шамара. Боят за мен никога не е бил средство за каквото и да е... Завърших средното си образование в град от селски тип, както беше модерно да се казва тогава - Камено. Попаднах в среда на роми и етнически турци и бях единствената, която можеше да напише сложно съставно изречение без грешки”, разказва тя.

Котаракът Чарли е в отлична форма, свидетелства първата дама. Четирикракият президентски любимец стана герой в един от първите постове във Facebook на Радева като съпруга на президента. Тръгвайки от историята как завела котарака си Чарли на ветеринар и той поискал да го изследва за СПИН, тя се опита да обясни на гей хората, че много се жалват от отношението срещу тях, а не показват съпричастност към съдбата на другите.

"Чарли е в отлична форма и изобщо няма идея в колко важна фигура го превърнаха моите критици. Истината е, че те прочетоха във въпросния статус това, което искаха да прочетат. Имитираха първосигналност, като се вкопчиха в котарака ми. Не искаха да обърнат внимание на същностна", категорична е Десислава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите избраха президент, който е зарязал жена си и двете си деца, заради любовницата си. Страшен морал за цялата нация! Да живей разгула и безотговорността!!
70
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига сте морализаторствали - хората се развеждат, случва се. Не е необходимо трети човек да е "развалил" нечие семейство - напротив, то вече е развалено, за да се появи интерес към трети човек. Големи специалисти по морала станахте - първо се огледайте как живеете и как изглеждат и се държат подопечните ви деца, по какви заведения ходят, каква музика слушате и какви интереси имате, пък после коментирайте морала на някой, който просто е женен повторно.
69
20
 
19
 
! Отговори
Вълчо преди 6 години
*** маскирала се като интелектуалка, хиляди такива в България.
68
7
 
5
 
! Отговори
Не бе преди 6 години
Незабравка е било нейното куртизанско име.
67
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм Румен, представи се той. Аз съм Незабравка, отговорих...--------Последно Деса ли си или Незабравка :)
66
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече се показва жената на президента, толкова повече пада рейтинга му.
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Десислава, Румен, Радеви..." Подписаха брачното свидетелство "на бегом" защото ги посъветваха да окомплектоват президентската двойка, което повдига имиджа, но това се нарича - конюнктурен брак.Що се касае до Първия котарак на Републиката, то Г-жа Президент`шата сама го плацира в медийното пространство смятайки чрез котешките проблеми може по-добре да обяснява обществените и социални процеси на де6ил`ните й сънародници.
64
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилното заглавие е: Сметки и планове без любов.Ако Радев не беше избора на Нинова и Решетников за президент нямаше да има брак.Още щеше да е любовница само,до следващата,понеже явно пилота е шавлив.
63
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 6 години
А из коридорите на парламента депутатите наричали бившия и съпруг депутата от БСП Свиленски-...Първият на първата...но то преди 30 г.дали е бил първи или втори не се знае,след като излиза дългогодишното "приятелство" с пилота.
62
7
 
9
 
! Отговори
Милена преди 6 години
Роэово, роэово но картинката съвсем не е роэова!!! Турски, браэилски и индийски сериал на куб!!! Да ама не, съмненията ми са по-силни от аргументите на Десислава!!! Бившият главнокомандващ на ВВС эаряэа съпругата си и двете с деца, эаради своята любовница и сега настояща първа дама!!!
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко пъти ще ни поднасята тази претоплена стара манджа?
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мотика
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое е по-лошо да оглавиш държавата като рогоносец (син от друг мъж) или като ерген. Кое е по-непрезидентско. И също така в кой момент решиха да го оженят, след като го определиха за президент или преди това.
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хич не ни интересуват тези карикатури. Тея са по-смехотворни и от Мара и Жельо. Айде, има по-интересни теми от пудела на *** и тая селска канджа
57
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
51,52,53 защо четете? Кара ли ви някой? -------Исках да разбера от кого е Страхил бе, Деси!Глей ква си сега...
56
1
 
5
 
! Отговори
Apak преди 6 години
Fakenews.
55
1
 
1
 
! Отговори
stefi преди 6 години
До 123Можете ли да ми пишете къде се кандидатства за тези стипендии ?Моите деца завършиха във Франция , там приемат всички но на много малко дават дипломиПоток от около 300 студенти по точно 275 само на 30 дадохо диплом за магистър, но те са най-добрите !Докато в Англия ако си плащаш е много по лесно имат гит който ги съветва и ги води..Във Франция плащаш държавна такса около 400 евро , ако си социално слаб ти ги връщат но ако не си скъсаш *** от учуну няма диплом за магистър !
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще повярвам на български политик, ако го видя да се вози на градски транспорт, чака опашка в магазина и децата му учат в България. За това сме толкова зле, всички с двойно гражданство, на всички децата им в чужбина и парите се изнасят в чужбина.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
51,52,53 защо четете? Кара ли ви някой? Или клюкарството ви кара? Хейтърите са най-големите неудачници...
52
5
 
12
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Простовата женица, за да не кажа нещо повече. Интервю пуснато директно от ПР на президентството, а за Достоевски въпросната не е чувала, личи си. Съчинения...