Наши десетокласници се учат на практични финанси

Инициативата получава широка подкрепа
16 ное 2017 18:22, Екип на Bloomberg
5
Наши десетокласници се учат на практични финанси
Снимка: Pixabay

От 2006 насам JA България поставя сериозен фокус върху финансовата грамотност като един изключително важен елемент от цялата ключова компетентност, предприемчивост и инициативност. Проект „Практични финанси“ е доста мащабен и дори безпрецедентен в своя характер. Това каза Вера Петканчин, директор „Оперативни дейности“ в JA България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Това, което различава този проект от предишните инициативи, е широката подкрепа, която получава той не само от частния сектор, но и институционална подкрепа в лицето на МОН, КФН и НАП“, добави Джеймс Йоловски, мениджър Програми за финансова грамотност в JA България.

„Това, което целим, е чрез обучението по практични финанси да предоставим съдържание в теми, които обхващат в общи линии всички услуги, които се предоставят във финансовия сектор, всички продукти, както и различни методи, които са практически ориентирани към управлението на финансите чрез тези услуги - бюджетиране, целеполагане и устойностяване на финансовото изражение на тези цели. Съответно съдържанието ,което предвиждаме да включим в проекта, ще обхваща 72 часа – доста по-сериозно, отколкото всичко досега“.

Конкретният проект е предназначен за гимназиален етап, за учениците от 10 клас, обясни още Петканчин.

Ралица Захариева от БНП Париба Лични финанси:

„Нашата мотивация идва от желанието да имаме едни стабилни, дългосрочни и здравословни отношения с нашите клиенти. Компании като БНП Париба Лични финанси изповядват философията да бъдат добър корпоративен гражданин навсякъде, където развиват своята дейност. Това в нашия случай се изразява в консултирането на нашите клиенти при планирането на кредитите, които те искат да използват при различни техни цели и именно тук ние видяхме, че нуждата от повишаването на финансовата грамотност по принцип е много голяма. В този конкретен проект ние видяхме много добра възможност да повлияем в положителна насока , така че тази нужда да бъде посрещната максимално добре“.

 Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Аби Туренов преди 6 години
В десети клас трябва да почват да се учат да броят до 12.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А учат ли ги как се връзват двата края с мизерен доход?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така, научете ги от малки че живот без кредит няма. То една овца отлъчи ли се от стадото нито можеш да я издоиш нито да я острижеш.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо да ги научат десетокласниците да четат и пишат.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога в университети те? Че там учат всичко другой финансистите освен финанси