Футболната федерация на Уелс ще инвестира 500 хиляди паунда за подобряване на базата си

Футболната федерация на Уелс ще инвестира 500 хиляди паунда за подобряване на базата си

© Reuters

Уелс не успя да се класира на световното първенство в Русия и това накара федерацията по футбол на страната да се събере на спешна среща. На нея селекционерът на "драконите" Крис Коулман представи доклад за представянето на състава и също така започна преговори за нов договор.


От федерацията са готови да инвестират 500 хиляди паунда, за да подобрят базата, на която се готвят националите. Със сумата ще се изградят нови терени ввъв Вейл ъф Гламорган, мястото където се намира тренировъчната база на "драконите". Според плановете ще се изгради още нов фитнес център и специална сграда за физиотерапия.


Едно от изискванията на Коулман е да бъдат предложени постоянни договори на двама души от неговия екип. В момента шефът на отдела за развитие и анализи Райлънд Морнгас и спортния психолог Йън Мичъл работят на хонорари към националния отбор без да са служители на Футболната асоциация на Уелс (FAW).




Коулман от своя страна ще преговаря за нов договор, но информациите за изисквания от негова страна към федерацията са ясен знак, че от Уелс искат да продължат да работят с него. Специалистът е начело на националния тим от 2012 г. насам и успя да класира драконите на Евро 2016. Това беше първото участие на Уелс на европейски финали, а страната стигна до полуфинал, където отстъпи с 0:2 на бъдещия шампион Португалия.


Уелс не се е класирал на световно първенство от 1958 г., когато е дебютът на страната. Тогава "драконите" стигат до четвъртфиналите.

Ключови думи към статията: