Видео: Най-добрите моменти от бляскавата победа на Григор Димитров


Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове през сезона и постигна блестяща победа срещу Давид Гофен. Българският тенисист спечели първите девет гейма на двубоя и се наложи с 6:0, 6:2 само за 74 минути.




"Това е нивото, което трябва да поддържам във всеки мач. Трудно е, факт. Но точно затова с отбора говорим и тренираме определени неща всеки ден", каза Димитров на пресконференцията след двубоя.


"Не искам да казвам, че това е най-добрият мач, който мога да изиграя. С всеки изминал ден, с всеки мач и с всяка тренировка можеш да се подобряваш. Много от легендите в спорта са го казали: "В тениса никога не можеш да си перфектен". На колкото и година да станеш, колкото и да си играл, винаги можеш да се подобряваш", допълни българинът.


С този успех шестият в световната ранглиста си гарантира първото място в група "Пийт Сампрас". В събота той ще се изправи срещу Александър Зверев или Джак Сок в битка за място на финала в Лондон.


Димитров е вторият тенисист, който предсрочно си осигури място в полуфиналите на заключителния турнир на АТП. Във вторник това направи шесткратният шампион Роджър Федерер след победа срещу Зверев.


Преди полуфиналите обаче Димитров трябва да се изправи срещу Пабло Кареньо Буста в последната си среща от груповата фаза. "Приятно е да знам, че ще играя в събота, но мачът в петък също е много важен мач. Всеки мач е важен. Особено в края на годината винаги е добре да побеждаваш", сподели българският тенисист.


Фотогалерия: Безапелационната победа, която класира Григор Димитров на полуфинал в Лондон >


Следете всичко най-вълнуващо и важно около финалите на АТП с пратеника на "Дневник" в английската столица.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: