Зверев и Сок ще определят днес съперника на Григор Димитров в полуфиналите

Зверев и Сок ще определят днес съперника на Григор Димитров в полуфиналите

© LAP.bg

Световният номер 3 Александър Зверев се изправя срещу Джак Сок в директен мач за второто място в група "Борис Бекер" във финалите на АТП. Победителят от двубоя между 20-годишния германец и 25-годишния американец ще срещне Григор Димитров в първия полуфинал на турнира в Лондон.


Зверев и Сок излизат на централния корт в "О2 арена" в 22.00 ч. Toва ще е трета среща помежду им и първа за 2017 г. Двата им мача бяха през миналия сезон. Американецът спечели драматична победа с 6:7 (4), 7:6 (4), 6:4 на полуфиналите в Стокхолм, а германецът постигна убедителен успех с 6:4, 6:2 в осминафиналите в Пекин.


Зверев и Сок са двама от четиримата дебютанти във финалите на АТП заедно с Григор Димитров и Пабло Кареньо Буста. Световният номер 3 стартира с победа срещу Марин Чилич - 6:4, 3:6, 6:4, преди да отстъпи срещу шесткратния шампион Роджър Федерер с 6:7 (6), 7:5, 1:6.




Зверев заяви, че не чувства разочарование след загубата от Федерер. "Все още имам добри шансове да се класирам на полуфиналите. Мачът с Федерер беше много позитивен. И двамата играхме доста добре. Чувствам се много уверен преди двубоя със Сок", коментира световният номер 3 след загубата от рекордьора по титли в турнира.


Сок, който сензационно стигна до Лондон след неочакван триумф на мастърса в Париж, загуби от Федерер на старта с 4:6, 6:7 (4). Във втория си мач деветият в световната ранглиста направи обрат срещу Чилич - 5:7, 6:2, 7:6 (4). Това беше първа победа за американски тенисист в турнира на осемте най-добри от 2007 г., когато Анди Родик стигна до полуфиналите.


Зверев и Сок ще определят днес съперника на Григор Димитров в полуфиналите

© LAP.bg


"Нямаше да съм тук и да се състезавам, ако не вярвах, че имам шанс да спечеля турнира. Не съм тенисист, който просто ще влезе в схемата и ще се радва, ако си тръгне с някоя победа. Тук съм, за да печеля мачове. Вярвам, че ако играя добре и правя верните неща, имам шанс да стигна до уикенда на всеки турнири", каза 25-годишният тенисист от Небраска.


В другия мач днес осигурилият си първото място в групата Федерер играе със загубилия шансове да продължи напред Чилич. 36-годишният швейцарец и 29-годишният хърватин излизат на корта в "О2 арена" в 16.00 часа.


Програмата за днес


Следобедна сесия:
Хенри Континен/Джон Пиърс - Пиер Юг Ербер/Никола Маю(от 14.00 ч.)
Роджър Федерер - Марин Чилич (най-рано в 16.00 ч.)


Вечерна сесия:
Жан-Жулиен Ройер/Хориа Текау - Раян Харисън/Майък Винъс (от 20.00 ч.)
Александър Зверев - Джак Сок (най-рано в 22.00 ч.)


Всичко, което трябва да знаете за: