Каракачанов: Ако бях на мястото на Елена Йончева, щях да върна бежанците с два шамара

Каракачанов: Ако бях на мястото на Елена Йончева, щях да върна бежанците с два шамара

© Анелия Николова

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се ядоса на кадри от филма на Елена Йончева, при които в реално време се заснема как мигранти преминават със стълба над телената ограда по границата с Турция. С уточнението, че не е гледал филма, министърът обяви пред Би Ти Ви, че ако бил на мястото на Елена Йончева нямало да ги гледа как прескачат, а с два шамара е щял да ги върне обратно.


"Не може ли да вземе една пръчка и да го върне обратно?", попита риторично министърът и посочи, че това било въпрос на граждански дълг. "Прави им удоволствие да го снимат, аз ако бях, щях да го върна обратно с два шамара.... Само не виждам таблата с кафето и локума ", продължи министърът.


Според него Йончева не трябвало да се прави на журналист, който търси сензации, а да сигнализира за прескачащите границата.




Министърът посочи, че все пак има няколко проблема по телената ограда - неефективното по цялата ѝ дължина видеонаблюдение и недостатъчния брой охраняващи. Освен това имало корупция, която нямало как да се елиминира изцяло, но въпросът бил по-бързо да се установяват охраняващите, които си затварят очите срещу мигранти заради платени от тях суми.


Каракачанов защити ефективността на оградата като посочи, че тя препятства масовото нахлуване на мигранти и е нормално някъде по няколко души да успяват а прескочат, което се случвало и през берлинската стена, макара че там се стреляло "на месо".


По повод превъоръжаването на армията министърът посочи, че ще поиска оферти и за нови самолети "Ф-18" и "Грипен", за да има база за сравнение и преценка како да се купи.


Всичко, което трябва да знаете за: