Какво е високо кръвно налягане? Въвеждат нова дефиниция

US кардиолози обявиха, че ще мерят по новите стойности
14 ное 2017 15:52,
36
Какво е високо кръвно налягане? Въвеждат нова дефиниция
Снимка: Reuters

Високото кръвно налягане има нова по-строга дефиниция. Американски кардиолози обявиха, че за такова вече ще смятат стойности от 130/80 вместо досегашните 140/90.

Повишеното артериално налягане вече е определено от систолично налягане от 130 милиметра живачен стълб и дистолично налягане от 80 милиметра живачен стълб, се казва в новите директиви, публикувани в Hypertension, пише Франс прес, цитирана от "Дарик".

Новите директиви бяха представени на годишната конференция на Американската асоциация на кардиолозите в Анахайм, Калифорния.

Кардиолозите са на мнение, че сърдечносъдови проблеми могат да се появят дори при кръвно налягане 130/80.

Новата дефиниция за високо кръвно налягане означава, че 46 на сто от възрастните американци са с повишено артериално налягане, докато досега това се отнасяше за 32 на сто от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
До благодарности до 10Събираш границите. Това е опасно.
33
4
 
16
 
! Отговори
българин преди 6 години
от 25 години ми е 150/100 естествено че ще умра.... като всеки друг.
32
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта е да им искат по-големи здравни осигуровки. Там се внася според риска.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНикой не може да те натъпче ако чат пат вдигаш 130/80 и се чувстваш добре няма сила която да те накара да пиеш хапчета. Виж ако си достатъчно про** при 130 на 80 да пиеш медикаменти си е твой проблем.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз на 120 на 80 се чувствам най-добре. Меря го чат пат профилактично преди да пия да не стане някой фал. 130 рядко съм съм стигал и не се чувствам зле, но на 110 на 70 се чувствам отпаднал.
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова са алчни, че сега ще започнат да тъпчат и здравите хора с лекарства.
28
1
 
10
 
! Отговори
благодарности до 10 преди 6 години
Препоръката съм изпълнила вече над пет пъти и нищо не могат да открият - ходих като камикадзе с два вида холтер едновременно. Сутрин: главоболие и залитане наляво-надясно, като че ли съм изпила бутилка алкохол - особено през лятото.
27
3
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Кръвното на премиера е нормалното .Всяко над неговото трябва да се наказва от закона.
26
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
измислят тези нови правила за да почна да продават ненужни лекарста и на здравите хора, всичко идва от големите алчни концерни , те плащат за такива публикации
25
1
 
22
 
! Отговори
Mitkom преди 6 години
Ракията сваля вечер след като се изпие, после на другия ден от нея се качва!
24
2
 
23
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Лекарствата са необходими, но само когато са "на място" и в точната доза. За съжаление медицината стана високо печеливш бизнес в който най-важното е печалбата на съответното дружество или лекар, здравето и живота на хората са някъде в мъглата. За мафията с бели престилки е по важно хората да са живи но болни, това е важното. Мъртвеца няма нужда от лекарства. Повишаването преживяемостта на хората е до голяма степен инзаради промяната на начина на живот на населението и образоваността.
23
9
 
12
 
! Отговори
СТРЕЛАТА преди 6 години
Ракията сваля.
22
9
 
14
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 6 години
Аз пък съм на мнение , че даже и 100/50 е високо кръвно. Почвайте да пиете хапове
21
2
 
21
 
! Отговори
Махмуд Аладинов преди 6 години
Бях и в САЩ и в Канада и в Франция тази година и понеже ми е височко кръвното ходих и на доктори. В САЩ ми казаха няма страшно до 150 /90 можеш си пиеш бирата. Било нормално за моята възраст /аз съм на 72/. В Канада ми казаха остави ги тия американци за тях и 160/100 се счита за нормално, защото всеки божи ден плюскат бифтеци и бигмаци с 3-4 бири. И трябвало да държа 130/80. В Франция бях вдигнал малко повечко 160/90 и ми казаха виж кво човече, трябва ти повече секс, давай го ако можеш всеки ден
20
3
 
30
 
! Отговори
ПЛОСКА КОНСПИРАЦИЯ преди 6 години
Ясно, променят правилата за да може поввче хора да се водят хронични хипертоници и да се предписват/продават БЕЗУМНИ и НЕНУЖНИ медикаменти.
19
27
 
7
 
! Отговори
мен преди 6 години
Млагодарение на фармацевтичната и лекарска мафия средната продължителност на живота в цивилизованите държави е 3 пъти по-висока от Африка. За последните 200 години дължината и качеството на живота са се се увеличили двойно и продължават да растат. Па вие си седете на село, пийте си шльокавицата и плюйте по всички и всичко.
18
12
 
14
 
! Отговори
az преди 6 години
Недоволните, никой не ви кара да пиете лекарства на сила. Сами си избирате дали да го правите или не. Стига с тия фарамцевти дето ви убиват и насила ви бутат лекарствата си. Спирате да ги купувате и ставате щастливи, може спокойно да си пиете ракията и да се лекувате. Вие сте перфектни, но целият свят иска да ви вземе 200лв пенсия за измислени лекарства, от които няма те нужда. Така, че щом сте уверени, че ви тровят - просто не ги пийте. Победете ги!
17
5
 
31
 
! Отговори
театър на немечтите преди 6 години
тази декларация единственно показва че в най-скоро време всички ще ни бъде предписано да си купим и гълтаме новите хапове, които "мачкат" крвното. Бизнес, майан.Това ще е така доката "умните" докажат че високото кръвно е заразно и ще ни бъде показан вирусът, бактерията и лошия червей кито трябва да бъдат избите със специялни хапчета. ха ха ха Цирк майна, е тоя бизнес в който хем сме актьорите-хем и зрителите и затова си плащаме и декорите и билетите
16
4
 
27
 
! Отговори
Mitkom преди 6 години
Веднага след по-строгата дефиниция се очакват приходи на фармецветичните компании в размер на над 33 млд. долара годишно, от повишено производство на Бетаблокери понижаващи кръвното налягане!
15
3
 
19
 
! Отговори
Карата преди 6 години
До бай ПеткоЖив и здрав да си колега !А пък съпругата ми, със една SV.I.RKA ми сваля високото кръвно най-добре !!