Кардио упражнения през зимата - кое е по-полезно?

Ходенето пеша е по-малко изморително от бягането
13 ное 2017 10:37, Eкип на Puls.bg
1
Кардио упражнения през зимата - кое е по-полезно?
Reuters

Бягането като най-предпочитано кардио упражнение може да бъде заменено от също толкова ефективно, но по-малко изморително и по-лесно за прилагане през студените месеци занимание – ходенето пеша. 

Изборът на ефективно кардио упражнение е сред най-важните задачи за подсигуряване на желания ефект от фитнеса. Стимулирането на сърдечната дейност и активността на повече мускулни групи за по-дълъг период от време осигурява оптимално изгаряне на калории и стопяване на излишните мазнини.
 
Сред най-достъпните и често прилагани кардио упражения е бягането. То е доказано ефективно, но зимата значително намалява опциите за бягане на открито. Сякаш точно за улеснение на любителите на кардио упражненията, които не искат да изгубят тонуса си през студените месеци, излиза информация за ползите от ходенето като алтернатива на бягането.
 
Проучване на Американската кардиологична асоциация доказва, че ходенето пеша е също толкова ефективно кардио упражнение, колкото и тичането.
 
Изследването обхваща около 50 хиляди души, на възраст 40-50 години, разчитащи на бягането или ходенето пеша като ежедневни кардио тренировки. Тази възрастова група е специално подбрана. След 40-годишна възраст в организма настъпват различни промени и именно този период позволява получаване на най-достоверни данни за ползите от определени упражнения. В тази възрастова група може да се гарантира, че ефектът от упражненията се дължи на самите тях, а не на допълващото влияние на странични фактори като по-високите хормонални нива на младини например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм с четири байпаса от 17 години. На 66 години съм. Всеки ден ходя най-малко по 6 км., а в неделя до Боянското езеро. Никога не ползвам градски транспорт, само пеш. От практика потвърждавам написаното!