Растение в спалнята помага за по-качествен сън

Лавандулата успокоява
12 ное 2017 15:55, Eкип на Puls.bg
5
Растение в спалнята помага за по-качествен сън
Reuters

След поредната смяна на часа проблемите със съня нормално зачестяват. При това не само при хора, предразположени към недоспиване и безсъние. В такива периоди е важно да потърсим дългосрочни решения за подобряване на съня. 

Има видове стайни цветя, чието разполагане в спалнята може да подобри съня ни.
 
Лавандула
 
Етеричното масло и други продукти с екстракт от лавандула са добре познати със своето релаксиращо съзнанието действие. Макар и в не толкова концентриран вид ароматът на лавандула в спалнята може да допринесе за по-лесното заспиване и подобряване на съня с времето.
 
Спатифилиум (Лилия на мира)
 
Това е едно от стайните растения, ползите от които са документирани на най-високо ниво. Изследване на НАСА поставя спатифилиума сред 10-те стайни растения с най-добре изразени възможности да прочистват въздуха от вредни газове и дори от плесенни спори. Присъствието му в спалнята може да подсигури по-свеж въздух – едно от ключовите условия за по-лесно заспиване.
 
Гербер
 
Още един представител на списъка на НАСА за стайни растения, помагащи за пречистването на въздуха. Наред с филтриращите му способности по отношение на вредни частици във въздуха, герберът има още едно предимство. За разлика от много други стайни растения той отделя най-активно кислород през нощта, а не през деня. Този фактор има голямо значение за поддържането на съня нощем и за събуждането с по-свежа нагласа сутрин.

Жасмин
 
Специално проучване, проведено сред хора, в чиято спалня има жасмин и такива, които не държат растения в спалнята си, пряко доказва, че представителите на първата група имат по-дълбок и пълноценен сън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
а някои специалисти твърдят точно обратното...
3
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
един приятел пита зеленчук дали става, че жена му за друго не ставала
2
0
 
1
 
! Отговори
Боб Марли Фарук преди 6 години
Верно е,особено онова с назъбените листа.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 ракии преди лягане-също!