BMW впечатли с хардкор-версия на M3

Модификацията CS разчита на 3,0-литров мотор с 460 коня
11
BMW впечатли с хардкор-версия на M3
Снимкa: BMW

Германският производител BMW представи "хардкор" версия на своя седан M3. Тя е получила добавка CS към името си и ще се настани над досегашния най-мощен вариант - M3 Competition Package, в гамата на марката.

Само преди 2 седмици BMW M3 CS бе заснето по време на последните си тестове на "Нюрбургринг" и още тогава стана ясно, че спортния седан е практическе готов за серийно производство. Сега дойде моментът за неговата официална премиера.

Повечето технически детайли бяха известни и по-рано. Под капака BMW M3 CS е поставен 3,0-литров редови двигател с 6 цилиндъра, развиващ мощност от 460 к.с. За двигателя е използвана фирмената система за изменение на фазите на газоразпределение Double-VANOS, както и система за директно впръскване на горивото. Нова e и изпускателната система.

Моторът работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия DCT, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Според данни, предоставени от производителя, средният разход на гориво при спортния седан е 8,3 л/100 км.

Окачването на автомобила е същото като при версията M3 Competition Package, но все пак е пренастроено, за да осигурява по-добро сцепление. Системата Dynamic Mode също е променена. В стандартния си вариант машината е обута в колела с размери 265/35 R19 отпред и 285/30 R20 отзад с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

В салона на BMW M3 CS има кожа, алкантара, музикална система Harman Kardon и навигация Navigation system Professional.

Цените предстои да бъдат обявени, но е известно, че от модела ще бъдат произведени само 1200 бройки. Поръчките ще се приемат от началото на януари, а производството започва през март.

Още снимки на модела може да видите тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: BMWBMW M3 CS
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Знаещия преди 6 години
Даже Порше Панамера Турбо изостава със 7 сек, да не говорим за другите от коневръза на германците.
6
0
 
4
 
! Отговори
Знаещия преди 6 години
Отговор има: Най-бързия седан на Нюрбурринг - Алфа Ромео Джулия Куадрофолио!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове,тоя спор се води от доста време: Коя от 3-те марки е по добра от другата ? BMW, Мерцедес,и Ауди... Е ,няма отговор на тоя въпрос....
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българо-Мохамеданската Вяра.....
3
3
 
13
 
! Отговори
sperko преди 6 години
Фен съм на Мерцедес, но да седнете да плюете по BMW ей така, за едното нищо... Всяка машина е уникална с нещо в зависимост от марка и държава на произход. Като са "грозни немски таралясници" подминавайте и вървете към Дачия или Рено.
2
11
 
10
 
! Отговори
Men преди 6 години
BMW с абслолютно нищо не може да впечатли. Грозни немски таралясници, които комплексарите си купуват и си мислят, че имат спортна кола.
1
2
 
9
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Напоследък гледам много джипове беемве се навъдиха по пътищата и викам брей откъде толкова пресупели хора у нас, га погледнах цените 9-10 годишен джип се продава за 20-30 бона, т.е почти всеки *** може да си го позволи.