Топлоизолационната система на CAPAROL покрива клас по реакция на огън “В”

Обновена: 7 ное 2017 17:04 | 7 ное 2017 15:26,
Топлоизолационната система на CAPAROL покрива клас по реакция на огън “В”

По повод появилите се публикации в медиите за некачествени топлоизолационни материали, използвани по програмата за енергийна ефективност, ръководството на DAW Benta България заяви, че топлоизолационните материали и топлоизолационната система на CAPAROL отговарят на всички законови изисквания на Р. България.

Съвкупността от всички елементи на топлоизолационната система на CAPAROL покрива строителните изисквания и отговаря на клас „B” по реакция на огън – трудногорим продукт с много ограничен принос за неконтролирано горене, казват от компанията.

Системата CAPAROL е напълно подходяща за фасади на нови сгради, саниране на високи жилищни сгради и паметници на културата.Тя включва иновативния топлоизолационен продукт DALMATINA с клас по реакция на огън „C”, който е напълно в норма с българското законодателство и е безусловно доказан след направени тестове в началото на тази година в нотифицирани европейски лаборатории в Германия и Италия, както и от българската държавна агенция по метрология и стандартизация.

Важна част от топлоизолационната система на CAPAROL са покрития на фасадата. Карбоновата мазилка на CAPAROL и нано-кварцовата технология за фасадни покрития са продукти от ново поколение и без аналог на българския пазар.

Комбинацията от продукта DALMATINA и финишните покрития повишават класа на системата до клас „B”.

Марката CAPAROL е знак за високо качество и е част от голямото семейство на немската компания DAW Group - един от най-големите производители в Европа в областта на бои и довършителни материали в строителството. Основана е през 1895г. от  д-р Роберт Муриан и към днешна дата разполага с производствени единици в повече от 50 държави.

Високите изисквания за качество, удовлетворяване на потребителските нужди и внедряването на нови иновации са основен приоритет на компанията. Всички продукти налични на българския пазар са съобразени с Българската нормативна база за строителни материали.

CAPAROL присъства на българския пазар чрез дъщерната компания DAW Benta България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от