Subaru ще прави електромобили заедно с Toyota и Mazda

Японският производител се включи в новия алианс
13
Subaru ще прави електромобили заедно с Toyota и Mazda
Снимка: Reuters

Тази есен компаниите Toyota, Mazda и Denso създадоха алианса EC C.A. Spirit Co., LTD, чиято цел е разработката и производството на електромобили. Сега към тях се присъединява още един участник – Subaru, разкри президентът на японския произвовдител Ясуги Йесинага.

Шефът на компанията уточни, че Subaru вече е изпратил свои инженери на работа в новото обединение, а в момента се обсъжда каква част от инвестициите да поеме компанията. Целта на новия съюз е на първо място да създаде нова платформа, на която да може да се изграждат електромобили от всички видове.

В алианса ще се опитат да постигнат максимална производителност и функционалност на електромобили от различните сегменти. В момента 90% от новото предприятие е на Toyota, докато Mazda и Denso участват с по 5%.. Общата сума на инвестицията в проекта е 10 милиона йени (85 000 долара).

В новата структура Toyota участва със своята глобална архитектрута TNGA, докато Denso отговаря за електрониката. На свой ред Mazda ще помага с опита си в продуктовото планиране и компютърното моделиране.

Участниците в алианса вече декларираха, че са готови да приемат и други производители, като явно Subaru ще бъде един от тях. Компанията от доста време си сътрудничи с Toyota, а освен това не крие имбациите си съвсем скоро да предложи свои хибридни и електрически модели.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: toyotaMazdaSubaru
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
Нашата НЕК дали ще се включи в този проект с някой друг милиард , като се има предвид как здраво разпилява пари за Белене !
11
0
 
4
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
Общата сума на инвестицията в проекта е 10 милиона йени (85 000 долара).??????
10
2
 
3
 
! Отговори
Джеко преди 6 години
Субаруто е приятно за каране, особено импрезата. Стабилна е , добра возия и дърпа добре като влезе в обороти. За здравината е малко спорно. По мои наблюдения немските коли са по-здрави, но и субито е достатъчно здраво. Дето се вика основно зависи от задкормилното явление.
9
1
 
4
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 6 години
Дано и електромобилите им са толкова качествени и надеждни както тези им с ДВГ. За мен те са най-добрите !до #5( до1)Не стана ясно ВАГ къде ти бъркат ?! Сигурно си шеф на конкурентен концерн от същия ранг ?
8
1
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Чудя се що за дървен философ, трябва да си ти?Къде си проспал последните 30 години ,че да не знаеш за една от най качествените автомобилни марки изобщо.Едва ли има човек на тази планета дето да не знае ,че Субаруто е повече качество за цената си от всичко предлагано на пазара.После се ядосвам ,че тук има някакви изкарани от нафталина професори ,те толкова си могат.
7
0
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Най големия балон е петрола.Още в началото е имало електромобили ,но не са били желани защото тези с нефт са били по шумни,по бързи и са се харесвали повече.Единствената пречка беше съхранението на енергия,но сега и това е лесна работа.Даже да се ползва двигател за генератор е по-добра идея, от това да се кара само с фосилно гориво.Мисля ,че връщане назад няма и скоро Арабските Милиардери ще станат арабски камилари.
6
1
 
2
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Брей то голямо чудо електромобила ,че чак консорциум ще правят. Електрички се разработват от гаражни ентусиасти от как го има елктродвигателя и батериите. Всеки може да си купи кит и батерии и да си направи електричка. Виж ако пуснат супер евтини и надеждни коли и батерии , тогава ще ги принзая, ама надали това им е целта, а и едва ли могат да я постигнат.
5
4
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Ти имал ли си? Или изказваш мнение, карайки нафтова печка на ВАГ?
4
1
 
8
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Щом имат ресурси нека пробват. Ние нямаме тъй ,че ще чакаме ко да измислят. Засега си оставам на Симсон и астричка моно на газ. Евтина поддръжка.
3
3
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Ентеуигент си!!!
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в БГ ще се прозвеждат коланите. Електромобилът ще е най-големият балон в автомобилостроенето и модерната икономика. Ще фалирват наред.
1
44
 
6
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 6 години
Те Субаруту първо да се научат да правят бензинови, пък после да се занимават с електрички.