5 грешки, които предизвикват загуба на мускулна маса, вместо на мазнини

Не презареждате след тренировка
23 окт 2017 21:49, Михаела Лазарова
10
5 грешки, които предизвикват загуба на мускулна маса, вместо на мазнини
Снимка: unsplash

Не можете да отслабнете? Вместо да губите мастна тъкан губите мускулите си? Това се случва, защото диетата и ежедневните ви навици са тотално погрешни.

Кои са тези грешки, които предизвикват загуба на мускулна маса, вместо на мазнини?

Приемате прекалено малко калории

Знаем, че за да отслабнем е нужно да намалим общия дневен прием на калории. Някои хора обаче правят грешката да премахват прекалено много калории. Организмът има нужда от хранителни вещества, за да продължи да извършва ежедневните си дейности, а за тази цел са му нужни калории.

Откъде да си ги набави? От мускулите, разбира се. Мускулната маса започва да се разгражда, за да осигури енергия на тялото.

Не приемате достатъчно протеин

Погрешно е схващането, че от протеините се пълнее. Хората правят грешката да премахнат или драстично да намалят протеините, за да редуцират наднорменото тегло. Протеините обаче са нужни на мускулите, за да функционират правилно. И не само на тях. Ако премахнете протеините от диетата си и останете само на плодове и зеленчуци, мускулите ви ще започнат да намаляват.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: фитнесмускуликалории
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
има ли ревниви модове, пита един приятел
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали уж мазнини се махат с кардио. Поредната противоположна теория
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При напреднали фази на занижена инсулинова чувствителност тежките тренировки произвеждат метаболити, които не могат да бъдат своевременно отделени от организма и напрактика тренировката нанася повече щети, отколкото ползи. Тоест, колкото повече подкожна коремна мазнинка сте си складирали, толкова повече кардио и по - малко интъензивност ви е нужна. За младите хора не говоря. Те могат да претренират без особени последствия и след кратка почивка се възстановяват бързо. Говоря за 80% от населението
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За хора с инсулинова резистентност, метаболитен проблем, затлъстяване или при хора над 27 - 30 години, скоростта на възстановяване на микроуврежданията вследствие на АНАЕРОБНАТА тренировка е низка. Тоест, не се възстановяват. Това може да доведе до разрушаване на мусклната тъкан и до влошаване на метаболитните показатели, като инсулиновата чувствителност. За тях е в пъти по - добре да избягват високоинтензивните натоварвания, защото се отделят метаболитни остатъци.В резултат горят мускул.
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ще се захващате с този въпрос, първо си направете основни изследвания и се допитайте до специалист. Да не е на 45г да ви изнасят с инфаркт и с кракатя напред.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе може да се загуби мускулна маса вместо мазнини, ако влезеш яко в режим гладуване, тялото почва да маха енерго-консумиращите части - мускули и да трупа резерви - мазнини. Но ако тренираш и ядеш, трудно ще губиш мускули преди мазнините дори и да си на калориен дефицит някакъв, то на тоя принцип все пак се прави изчистването в определени периоди.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ще вдигате тежести, ще бягате, ще въртите *** на колелото или ще пърхате с ръчички, ако тази дейност ви вдига пулса до 70-80% от макс за възрастта ви си гарантирате изгаряне на мазнини и то продължаващо и след тренировката. Факт е, че с тежка щанга можете да си вдигнете много пулса за кратко време, но дали това е най-доброто за вас е индивидуален въпрос. Фактът е, че най-ефективно се гори с ХИИТ - кратко време - интензивно натоварване с малки интервали на почивка.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...където може бързо да преработи мазнините и да ги превърне в гориво. Ако тренирате обаче и не ядете, прсто мускулите няма да се поправят, след като са настъпили микроразкъсвания по време на тренировка и оттам вече може да не се расте или дори да настъпи обратен ефект - загуба на мускулна маса. Кардиото не е ефективно? Вдигане на тежести? Какви са тия идиотщини. Най-много мас се гори при упражнения, които водят до анаеробна дейност. Това са всякакви високо-интензивни тренивроки.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости, пълни глупости. Как може толкова неверни неща в толкова малко текст. Откъде я преписахте тая глупост??? Тялото разгражда мускулите, за да си набави енергия от тях? Кой ви я каза тази глупост? За да се стигне до разграждане на мускулна тъкан и органи тялото трябва да е в страхотен дефицит на калории, дефакто трябва да сте гладували здраво дълго време. Далеч преди това, при калориен дефицит, ще разгради мазнините. Затова и мазнини се трупат около кръста, близо до черния дроб.