Audi представи новото A7 Sportback

Луксозният модел е получил платформата и системите на A8
Обновена: 20 окт 2017 21:43 | 20 окт 2017 21:32, Красимир Ангелов
7
Audi представи новото A7 Sportback
Снимкa: Audi

Премиум-брандът Audi представи официално новото поколение на модела си A7 Sportback, чиито продажби ще стартират в началото на 2018 г.

Той е изграден на платформата MLB Evo, която е използвана и за показания неотдавна флагман на марката A8. От него са взети и повечето компоненти и системи. Двата автомобила обаче няма как да бъдат объркани, тъй като A7 следва стила на своя предшестеник, като има същия полегат покрив и дълъг капак на двигателя.

Дължината на новото Audi A7 Sportback e 4969, широчината – 1908 мм и височината – 1422 мм. По този начин автомобиът е с 5 мм по-къс, с 3 мм по-тесен и с 2 мм по-висок от предишната генерация. В същото време разстоянието между двете оси е увеличено с 12 мм и достига 2926 мм. Това е освободило повече място за возещите се отзад пасажери – с 21 мм.

Машината се предлага с 4 версии на окачването. В базовата то е със стоманени пружини, а при спортната клиринсът е намален с 10 мм. Следват версия с пневматична система, който изравнява накланянето на каросерията. При топ-варианта окачването отново е пневматично с адаптивни амортисьори и активен заден диференциал.

В стандартното оборудване на новото Audi A7 Sportback влиза система за адаптивно кормилно управление. Като опция клиентите могат да получат шаси със завиващи задни колела. При ниска скорост задните гуми се завъртат до 5 градуса в обратна посока, което позволява намаляване на радиуса на завиване с 1,1 метра. При скорост над 60 км/ч задните завиват в същата посока като предните и така колата е по-стабилна.

Новото Audi A7 Sportback ще се предлага с 6-цилиндров бензинов мотор 3.0 TFSI, развиващ 340 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация със 7-степенна трансмисия S tronic и система за задвижане на четирите колела quattro ultra. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,3 секунди. За някои пазари моделът ще бъде достъпен и с 2.0 TFSI двигател с 245 к.с.

Още информация и снимки на новото Audi вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: AudiA7 Sportback
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея летящи кошници май ги продаваха в Млад Техник навремето, конструктори с тубичка лепило...Въпроси към теб нямам, нямаш капацитета да ми отговориш адекватно, но да сипеш глупости май те бива.
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До амебата под мен дъвчеща киселото грозде за което говори. Аз "яздя" Agusta Westland AW609. Стана ли по кисело? Други въпроси? бухахахахаха
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До смешника по-долу - за киселото грозде нали я знаеш? Обоснови се поне преди да се изложиш с коментар. Какво яздиш в момента като база за сравнение?
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва за нищо не става....
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А,няма ли да има и на батерийки.Панасоник или отечествените Варта.