"Тотнъм" стигна до равенство с "Реал" на "Бернабеу", "Сити" взе нова победа

"Тотнъм" стигна до равенство с "Реал" на "Бернабеу", "Сити" взе нова победа

© Reuters

Реал" (Мадрид) и "Тотнъм" завършиха 1:1 на "Сантяго Бернабеу" в среща от третия кръг в групите на Шампионската лига. Лондончани поведоха, но с гол на Кристиано Роналдо от дузпа настоящият носител на отличието изравни.


Същия резултат се получи и в другия мач от групата. "Борусия" стигна до 1:1 при гостуването си на "Апоел", за да вземе първа точка в надпреварата.


След тези резултати "Реал" и "Тотнъм" остават на върха с напълно еднакви показатели преди втория мач помежду им в Лондон. "Борусия" и "Апоел" са в дъното с по една точка.




"Манчестър сити" продължи да се движи уверено и спечели с 2:1 срещу "Наполи". С успеха си "гражданите" събраха девет точки и водят с три пред "Шахтьор", който се наложи с 2:1 срещу "Фейенорд" като гост.


"Тотнъм" стигна до равенство с "Реал" на "Бернабеу", "Сити" взе нова победа

© Reuters


"Реал" беше по-дейният отбор и създаде повече положения, но не успя да постигне целта си. Още в началото Роналдо стреля с глава, но улучи гредата, а при добавката отблизо Карим Бензема не успя да вкара от чисто положение. Малко след това португалецът стреля по тревата, но в аут.


"Тотнъм" отговори с удар на Хари Кейн, а Кейлор Навас изби. "Шпорите" поведоха в 28-ата минута, когато Рафаел Варан си вкара автогол след подаване на Орие в наказателното поле. Малко преди почивката Роналдо изравни от дузпа.


През втората част "Реал" започна силно и притисна съперника си. Мадридчани атакуваха, но само четири от 11-те им удара бяха точни. Най-доброто положение беше пред Бензема, който стреля отблизо, а Юго Лорис спаси с крак.


"Тотнъм" също търсеше начини да вкара, но имаше по-малко възможности да го направи.


"Манчестър сити" победи с 2:1 "Наполи"

© Reuters

"Манчестър сити" победи с 2:1 "Наполи"


Силното начало помогна на "Манчестър сити" да спечели важна победа. "Гражданите" поведоха с 2:0 срещу "Наполи" до 13-ата минута. Най-напред в деветата Рахим Стърлинг се възползва от отбита от защитник топка и вкара.


След това Кевин де Бройне подаде много добре в наказателното поле и Габриел Жезус отблизо удвои. Англичаните действаха много по-добре, но не можаха да стигнат до нов гол.


След почивката играта беше по-равностойна с положения пред двете врати. "Наполи" намали в 73-ата минута, когато Амаду Диавара вкара от дузпа.