"Зауерланд" обеща да направи Кубрат Пулев световен шампион

"Зауерланд" обеща да направи Кубрат Пулев световен шампион

© LAP.bg

Ще се опитаме да осигурим мач за световна титла на Кубрат Пулев възможно най-скоро, обяви промотърът му Кале Зауерланд. Пулев трябваше да се боксира с Антъни Джошуа на 28 октомври, но мачът пропадна заради контузия на българския боксьор. На негово място на ринга ще се качи следващият в ранглистата на IBF - Карлос Такам.


Зауерланд е сигурен, че въпреки ситуацията ще успее да изведе Пулев до една от петте световни титли в тежката категория. "Ще се опитаме да го запазим като номер 1 в ранглистата и да подсигурим по-най бързия начин нов мач за титлата, тъй като той е официален претендент", каза германецът пред "Нова телевизия".


По-рано днес промотърът на Джошуа Еди Хърн обяви, че Пулев губи позицията си на официален претендент. Зауерланд каза, че всичко зависи от правилата на IBF и повече информация ще има в "следващите дни".




"Говорих с Еди Хърн по телефона. Обсъдихме варианта за нов мач още догодина, но естествено техният фокус сега е върху предстоящия двубой с Такам", допълни собственикът на клуб "Зауерланд".


Той заяви още, че Пулев би се възползвал от възможност да се боксира за титлата на WBO, ако се появи такава. Поясът е притежание на новозеландеца Джоузеф Паркър, който обаче изглежда като потенциален следващ съперник на Джошуа, ако англичанинът победи Такам.


"Желанието ни не е двубой с Джошуа на всяка цена, а световна титла. Ще стигнем там. Ще направим Кубрат световен шампион", обеща Зауерланд.


"Зауерланд" обеща да направи Кубрат Пулев световен шампион

© Reuters


Пулев също заяви, че очаква скоро да има нова възможност да се боксира за световна титла. "Тези неща ще се уточняват тепърва, но нямам проблем да се бия с когото и да е. Последното нещо при мен е страх или притеснение от някого", каза той пред "Гонг".


Пулев допълни, че се е отказал от мача, защото основната му цел не са парите. "А мога да кажа, че наистина става въпрос за много пари. Мои съотборници ми казаха, че трябва да отиде, ако ще с едно око да съм, защото те мислят за парите. 90% от хората ще отидат и за една четвърт от тези пари. Но на мен няма да ми донесе такова удоволствие да взема тези пари, колкото световната тила."


"Могат да ми ги наредят Уайлдър, Джошуа и някой друг световен шампион, тримата срещу мен на ринга. Ако е за парите, аз се качвам, няма никакъв проблем и с тримата едновременно. Въпросът е, като правим нещо, да го правим както трябва. И когато съм 100 % готов и мога да победя, тогава наистина излизам и вярвам, че мога да победя", допълни Пулев.


В същото време Зауерланд каза, че Пулев е искал да излезе на ринга дори контузен. "Той искаше да се бие и да продължи да тренира, но докторите на практика му забраняват. Нямахме избор. Контузията дори не е толкова тежка. Възстановяването отнема четири седмици и той може да бъде във форма съвсем скоро. За Кардиф обаче е твърде късно."

Ключови думи към статията: