Кейт и Уилям очакват бебе през април

Кейт и Уилям очакват бебе през април

© Associated Press

Третото дете на британския принц Уилям и Катрин, херцогиня на Кеймбридж, ще се роди през април. Това гласи официално съобщение на дворец Кенсингтън, цитирано от агенция "Ройтерс", опровергавайки слуховете, че Кейт чака близнаци.


Както и при предишните си две бременности, херцогинята страда от тежко сутрешно гадене (хиперемезис гравидариум) и досега се е появявала публично само два пъти от обявяването на новината.


Кралското семейство вече има две деца - принц Джордж Александър Луис, роден през 2013 г., и принцеса Шарлът Елизабет Даяна, която се роди през 2015 г. Заради Шарлът законът за наследяването бе така променен, че тя е четвърта в реда на наследството на короната (след дядо си Чарлз, баща си Уилям и принц Джордж) и не може да бъде изместена от родени след нея братя.


Двете предишни бременности на херцогинята бяха обявени преди дванадесетата седмица, заради тежкото ѝ състояние. Хиперемнезис гравидариум засяга около 1 на двеста жени и се изразява в остро неразположение и повръщане, което може да бъде опасно заради дехидратацията.

Ключови думи към статията: