Спас Василев искал да бъде полезен, но бедите следвали една след друга, обяви адвокатът му

Спас Василев искал да бъде полезен, но бедите следвали една след друга, обяви адвокатът му

© Юлия Лазарова

Спас Василев, който стои зад профила "Александър Николов", през който са измамени десетки хора в социалната мрежа "Фейсбук" със самолетни билети, техника и други дребни услуги е исках да бъде полезен на хората, но дошъл момент, когато не можел да изпълни думата си и бедите започнали да следват една след друга. Така описа случая пред Нова телевизия адвокатът на задържания професор д-р Георги Ценев.


Вчера Софийският районен съд остави в ареста Василев. Той беше задържан в петък по повдигнато обвинение от 2012 г. - измама за 490 лева. Срещу сумата Иван Ралчев е трябвало да получи пакет от десет самолетни билета.


Според адвоката на Спас Василев той предлагал само на приятели да им осигури изгодни самолетни билети и четири-пет пъти изпълнил обещанията си. Проблемите тръгнали оттам, че е поемал ангажимент да купи билети на една цена, но докато получи парите те поскъпвали и той доплащал разликата с парите взети от следващия.




През юни-юли Спас Василев сам се отказал от схемата и излязъл от нея. Георги Ценев не е съгласен с мнението, че самоличността на клиента му е фалшива, тъй като тя е на негов приятел, който е знаел, че се ползва името му.
"Много хора ползват псевдоними. В Западна Европа името Спас не е познато, затова е избрал друго. По му е приятно", така юристът описа аргументите на своя клиент да се представя за друг човек.


Изграждайки паралелен образ Спас Василев искал да види дали може това, което е научил в университета, да го приложи в живота, обобщи неговият адвокат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: