Пеевски пише законопроект за "вторичното разграбване" на КТБ

Делян Пеевски

© Анелия Николова

Делян Пеевски

Депутатът от ДПС Делян Пеевски в момента работи по законопроект, свързан с "вторичното разграбване на фалиралата КТБ". Това съобщи пред Би Ти Ви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев, който също работел по проекта.


Целта на този закон е да освети вторичното разграбване и да върне на държавата тези активи, обясни Цонев. На реплика на водещия, че всички са наясно, че няма как да бъдат върнати голяма част от средствата, той уточни, "Поне тези, които може да се върнат, защото те вторично се разграбват от същите хора, които участват в това разграбване". "И това е отговорът на Пеевски дали той участва в този процес – като направи такъв закон, ще е ясно, че никой не прави закон срещу себе си", добави депутатът.


Според него Пеевски досега е положил усилия "да се разкрие всичко по грабежа на КТБ". "И на него, и на нас ни омръзна от фалшивите новини, че Пеевски е участвал във вторичното разграбване на КТБ", добави Цонев.




Попитан защо Делян Пеевски отказва участие в медиите, Йордан Цонев отговори с въпрос: "Мислите ли, че причината да не говори не е и в медиите?" Депутатът, който се пошегува, че всяко негово телевизионно участие се превръщало в специална пресконференция за Пеевски после уточни, че когато някой не говори с него, той първо си задавал въпроса какво е сбъркал. Според него Пеевски не бяга от въпроси.


Йордан Цонев каза още, че ДПС няма да подкрепи проектобюджета за 2018 г. Припомни медийните изяви по темата на финансовия министър Владислав Горанов и на председателя на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова и заяви, че не е редно управляващите да промотират проекта, а да не са запознали с него останалите депутати.


"ДПС не може да подкрепи нито един акт на правителството, докато в него участват националистите", добави Цонев и отново настоя ГЕРБ да се откаже от партньорството си с коалицията "Обединени патриоти". На въпрос ще иска ли Движението вот на недоверие към правителството, той посочи че партията няма необходимия брой депутати затова, но ще се включи в разговори на други политически сили. Според Цонев в момента вот на недоверие може да се поиска по която и да е тема.