До месец: "Маймунарника" аут от Борисовата градина!

Автокъща и "Веселото село" също ще освободят заеманите площи
17 окт 2017 07:52, Александър Попов
73
До месец: "Маймунарника" аут от Борисовата градина!
"Маймунарника" е любима дестинация на много меломани в столицата. Снимка: Булфото

Собствениците на едно от емблематичните места за софийските меломани - "Маймунарника", ще трябва да освободят общинските площи, които заемат в Борисовата градина. До началото на ноември същото трябва да сторят от автокъща "Капитолия" и заведението "Веселото село", съобщава "24 часа".

Договорите за наем на общинските терени със "Софийски имоти" са изтекли отдавна, а миналият месец кметът Йорданка Фандъкова възложи на общинското дружество да направи одит на договорите за наем на обекти в парка и да предприеме стъпки за прекратяване на тези, които са изтекли или с наематели, които системно не спазват ангажиментите си по тях.

"Изпратили сме писма до наемателите на трите обекта в края на септември. С тях даваме едномесечно предизвестие за освобождаване на общинските имоти. След като то изтече, наемателите имат 7 дни да освободят доброволно имотите", обясниха от "Софийски имоти" ЕАД.

Премахването на трите обекта е предвидено и в проекта за устройствен план на Борисовата градина, който обаче все още не е приет от Столичният общински съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
10
 
12
 
! Отговори
Grisha Ganchev преди 6 години
Ще го махна всичките тези *** от Борисовата, а Армията ще взема без пари! В тази държава се случва, каквото кажа аз, а Бойко ми е к**ва на повикване...Каквото му кажа, това става. Хванал съм му цаката на тоя селянин от Банкя!
68
4
 
19
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Маймунарника беше култово място през 70-те години, заедно със сцената в Западния парк, където се подвизаваха гъзарите. Тогава бяхме тинейджъри и това бяха големите развлечения за нас. Сега малко софиянци си спомнят това, защото през 90-те почти всички предприемчиви, с хъс за работа и смелост напуснаха страната ни. Преди около месец мой съученик от техникума, сега в САЩ, ме пита как е Маймунарника. Оттук нататък какво да му казвам?
67
6
 
31
 
! Отговори
Сeлянин София преди 6 години
До Гражданин СофияА ***, които са от София може ли да коментират? Ако да, искам да коментирам, че затварянето на Маймунарника е тъжна новина, с оглед на това, че не остана място, където в неформална обстановка човек да разпусне с живо изпълнение на любима група. Само гюбекчийници и просташки барове! Тъжно!
66
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я съм див чалгар и маймунарника си е екстра,това да и е косура на София,да,ама не...колко много други по-наложителни работи има,ехее...
65
4
 
7
 
! Отговори
Груйо преди 6 години
Абе они да не заклопат свинаpника, че тогава пропаднА шопията. Я един, като шопианец пето поколение, без маймуни мое и да минем, ама без свинйе нема ка да стане! Наздраве!
64
15
 
3
 
! Отговори
ksarax преди 6 години
Най-накрая
63
14
 
8
 
! Отговори
Гражданин София преди 6 години
Моля *** които не са от софия да не коментират.
62
10
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Цялата територия България е един голям маймунарник.Гарантирано от ГЕРБ.
61
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а аз се чудех ,що в тези хубави нощи нямаше яко лумкане от което да не се спи.Сега трябва да разкарат и уличните състезатели
60
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата свинщина в Борисовата, която общината ОТКАЗВА да прекрати са автомобилите. Опитайте да влезете в парка откъм стадион "Васил Левски", ще ви прегазят и няма откъде да се мине, а въздухът е по-мръсен от на Орлов мост.ТОВА Е ПАРК, А НЕ ПАРКИНГ ДРУГАРКО ФАНДЪКОВА! НИКЪДЕ В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ НЯМА ПОДОБНА ПРОСТОТИЯ!!!
59
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ооима и то много ! говоря за лично посетени маймунарници в берлин, лисабон, мадрид, лондон, варшава... да продължавам ли ?
58
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТака само ти си мислиш,15 години живях на булеварда и нямаше сън,особено след 00 часа,дандания идваща от така наречения Маймулайнарник,сигурно и други хора са били малтретирани,така че вън!!
57
4
 
5
 
! Отговори
няма значение преди 6 години
До Анонимен 43Колкото е ставала за филолог, толкова става и за кмет. Картофелия е олицетворение на максимата "Който не става за нещо, не става за нищо!"
56
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе дали ще доживеем освен Маймунарника,Весело село,Капитолия,да махнат и Паметника,да си върнем Плажа,да се ремонтира Колодрума,да се ликвидират кръчмите около езерото,да се ремонтира Армията,да се ремонтира красивата чешмичка Мечето,да се ликвидират незаконните кортове....?!
55
37
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маймунарника си е *** и типичен пример за това, че и без чалга музика може да има чалга.
54
4
 
24
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
В парковете в нормалните държави няма и много други неща, като автокъщи, останки от стадиони и театри, огромни кръчми с поп-фолк, паркинги и движещи се коли... В това отношение Борисовата е на светлинни години от всеки нормален парк, в нормална държава.
53
16
 
22
 
! Отговори
оо преди 6 години
Що не се разходите малко из Европа , вече е евтино , та да видите дали има такива маймунарници в някой парк в нормална държава?
52
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам музика на живо, но маймунарника е кофти място, особено с тея кебапчета, а често е и доста мръсно... В парка вече има хубава сцена на открито (т. нар. лятна естрада, която навремето изгоря и беше възстановена), където спокойно могат да се правят концерти. Не съм чул тя да се използва особено често. Веселото село е просташка кръчма и трябва да се разкара от парка. За автокъщата пък да не говорим.
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123да, на мястото на маймунарника ще строят скейт парк
50
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този парк го унищожиха корумпираните ни престъпни управници. Раздадоха го на мутрите, които унищожиха детските площадки и си направиха кръчми и автокъщи. Разрушиха басеина, култовия летен театър, ледения стадион, колодрума... Превърнаха го в паркинг. Жалко за хубавото място. Не си мислете, че нещо ще се промени докато мутрополитическата шайка е заробила София и цяла България.