Заподозрян за кражба издал групата на депутатския брат в Русе

Принудили го да подпише заповед за 100 000 лева
17 окт 2017 07:20, Александър Попов
12
Заподозрян за кражба издал групата на депутатския брат в Русе
Снимка: Монитор

Комисионер в заложна къща в Русе е подал сигнал в русенската прокуратура срещу групата на задържания при спецакцията на ГДБОП в събота брат на червения депутат Георги Стоилов - Илия Стоилов, съобщава "Монитор".

Николай Н. работел в заложната къща на ул. "Рила" 44, която е собственост на 39-годишния Илия, когато изчезнала голяма сума пари. След извършената кражба, мъжът подал молба и напуснал фирмата.

Още по темата
Според жалбата на Николай до Окръжната прокуратура в Русе той бил заподозрян за кражбата, след което бил отвлечен от охранители на обектите на Илия. Той бил заплашен и принуден да подпише запис на заповед. Както съобщи в неделя говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, отвличането е станало на 30 март 2015 г, а сумата в записа е била на стойност 100 000 лева.

След подадената от Николай жалба е образувано досъдебно производство, което обаче е спряно няколко месеца по-късно - през август 2015 г.

"Да, вярно е, че е спряно. Делото вече е обединено с основното дело на Специализираната прокуратура и няма как аз да коментирам този въпрос", каза пред изданието окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

При съботната спецакция на ГДБОП в Русе, когато бяха извършени претърсвания и изземвания в заложна къща, бар-ресторант, нощен клуб на депутатския брат и в други обекти, бяха задържани десет лица, сред които Илия Стоилов, съпругата му Цветелина и синът на началника на "Пътна полиция" в Русе Маноел Манов.

Цветелина бе освободена срещу парична гаранция от 2000 лева, за да се грижи за детето си, както и охранителят Милен Влахов, който е представил пред съда медицински документи, че е прекарал инфаркт.

Така повдигнатите обвинения за участие в организирана престъпна група са към осем човека, като Специализираният съд реши в ареста да останат шестима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо са освободили Милен Влахов?Значи ли,че човек,прекарал инфаркт може да извършва безнаказано престъпления?Колко такива с инфаркт избягаха в чужбина и после ги търсят с интерпол,за което ние плащаме,разбира се.Съдиите,които пускат престъпници трябва да лежат заедно с тях в затвора.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MADи кой да заеме техните места? Корнелия?!!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тези юнаци от ОПГ както са глупави, така са и безочливи. Изнудили техен служител и го оставили жив. Зер ще им снася до 100000. Повече от ***, ми с такива роднини са недосегаеми.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А другарката Нинова няма ли да вземе отношение срещу корумпирания червен депутат. Другарката Йончева да каже нещо за роднините в Русе-гейт?
7
0
 
22
 
! Отговори
Важното е, преди 6 години
че и шефът на КАТ и братът депутат отказват да подават оставки! За това нещо комшиите имат хубава дума-***!
6
4
 
11
 
! Отговори
ПИЧ преди 6 години
Пак нагласена работа крадеца вика дръжте крадецаВ Русе без покровителстване на Атанасова и Нунев никакъв бизнес не върви.А шефа на КАТ го готвеха за шеф на полицията в Русе.Доколкото се говори Атанасова има интимни отношения с единят от задържаните и той я бил зарязал и тя си отмъщава.Жалко за прокуратурата пак е използвана за лично отмъщение от интимен характер
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не се окаже накрая, че крадеца и викал дръжте крадеца и нашата полиция да се е хванала.
4
12
 
20
 
! Отговори
MAD преди 6 години
БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ ЦАЦАРОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦИГ_АНИ БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД МУ ТРЯБВА ЧЕСТНО И СПРАВЕДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те щото са престъпници са с възможности, не щото са работливи, умни и находчиви. Това е трагедията на България.......
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка картинка.. Хора с възможности, а са станали престъпници.
1
7
 
23
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
Черв..на банда.