"Ботев" излезе четвърти след четвърта поредна победа

"Ботев" излезе четвърти след четвърта поредна победа

© LAP.bg

С гол на резервата Стивън Петков "Ботев" победи "Верея" с 1:0 в последния мач от 12-ия кръг на Първа лига. Пловдивчани записаха четвърти пореден успех в шампионата и изместиха днешния си съперник от четвъртото място в класирането.


"Верея" игра с човек по-малко през цялото второ полувреме, след като Здравко Илиев беше изгонен с втори жълт картон в добавеното време на първата част. "Ботев" се възползва от численото си предимство в 67-ата минута, когато появилият се само седем минути по-рано Петков наказа груба грешка в отбраната на старозагорци.


Тимът на Николай Киров събра 20 точки, колкото има и "Верея". След тях се нареждат другите два отбора от Пловдив и Стара Загора - "Локомотив" и "Берое", които имат по 17 точки. Шампионът "Лудогорец" е на върха с 30 точки, следван от ЦСКА с 27 и "Левски" с 24.




"Ботев" излезе четвърти след четвърта поредна победа


"Ботев" и "Верея" изиграха много равностойно първо полувреме, което предложи опасни ситуации и пред двете врати. Първата се откри пред домакините в третата минута. Цветомир Панов достави остро центриране от десния фланг към наказателното поле. Двама бранители на "Верея" играха с топката и тя се насочи към вратата, но Георги Аргилашки улови спокойно.


"Верея" отговори с добра атака по левия фланг в десетата минута, при която Милен Танев центрира отлично към Венцислав Бенгюзов на границата на наказателното поле. Бенгюзов стреля директно от въздуха, но го направи много неточно.


В 18-ата минута "Ботев" организира скоростна контраатака. Фелипе Бризола изведе вляво Дуде Ндонгала, който нахлу в наказателното поле и опита подаване по земята, но не успя да намери нито един от тримата си съотборници.


Проблеми с осветлението белязаха двубоя в пловдивския квартал "Коматево"

Проблеми с осветлението белязаха двубоя в пловдивския квартал "Коматево"


Шест минути по-късно Валери Домовчийски отправи опасен изстрел с левия крак от дистанция, но топката профуча край гредата. Последва силен шут на Бризола, но Аргилашки улови уверено. В 34-ата минута "Верея" беше близо до попадение, но удар на Меди Фенуш срещна страничната греда.


Само минути по-рано осветлението на един от четирите пилона угасна. Играта продължи още три-четири минути, преди да бъде спряна от главния рефер Георги Йорданов. След 8-минутно прекъсване двата отбора подновиха битката на терена.


В добавеното време Здравко Илиев получи втори жълт картон. ТОй вдигна много високо крака си и въпреки че опита да го прибере, удар с коляно в главата Ндунгала. Илиев получи първия си картон в 35-ата минута, когато спря бърза атака на "Ботев".


На почивката отново имаше проблеми с осветлението, което доведе до забавяне на началото на второто полувреме. С човек повече домакините овладяха центъра на терена и притиснаха съперника.


В 67-ата минута усилията им дадоха резултат. Лъчезар Балтанов центрира от левия фланг, а Тодор Неделев се пребори за първата топка с Хюсеин Сюлеймани. Топката попадна в Селим бен Джамия, който обаче се подхлъзна и позволи на Петков да стигне до нея и отблизо да я прати зад гърба на Аргилашки.


До края "Верея" разчиташе на няколко центрирания от статични положения, за да се пребори за равенството. Чворович и отбраната пред него обаче не допуснаха грешки.

Ключови думи към статията: