В Microsoft вече дават да се работи и по дърветата... В къщички!

Всичко е в името на спокойната работа на служителите
16 окт 2017 16:30,
5
В Microsoft вече дават да се работи и по дърветата... В къщички!

Всички технологични компании в света, та дори и у нас, се надпреварват да предлагат допълнителни глезотии на своите служители, тъй като отдавна парите не са основен фактор. Последната такава идва от ветерана Microsoft - къщи по дърветата за своите служители.

Компанията иска да строи дървени къщички за служителите си, за да им даде още по-голяма свобода на работа. Вече има една такава в седалището на компанията в Редмънд, САЩ, пише Microsoft в блога си. Тя служи като заседателна зала, като разполага и с открити тераси, а отворения покрив напомня за къща на хобит от Властелина на пръстените.

Към момента има общо 3 дървени къщички - две вече работят, а една предстои да бъде открита по-късно тази година.

Тази инициатива е част от новата система за открити работни пространства на Microsoft в нейния кампус във Вашингтон. Всички структури са с Wi-Fi достъп, а всички пейки имат електрически контакти.

Но компанията вкарва тематиката на откритите пространства и в по-традиционни сгради - пример за това е добавянето на открита зона във вътрешни кафенета, в която има люлеещи се столове и тента, които да се използват за работа.

Много служители на Microsoft искаха промяна в работните си места и гласът им бе чут - в блога си пише, че работата на открито може да облекчи стреса и да стимулира креативността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До буаххаааМайкрософт плащали малко ? Спрамо кои или какво ?
4
0
 
2
 
! Отговори
буаххааа преди 6 години
Парите не са фактор, защото никой не иска да дава повече. Иначе как ще са мултимилиардери?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея къщички са два пъти по-добре, от апартаента в който аз живея .
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сатя, наври ги направо в пещерите!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Индиецът Сатя ще ги закОпа микромеките. Пълен ***. Две неща не одобрявам в мс: първо че вин 10 е като за cлaбoyмни, и второ че спира съпорта на мобилната ос. А и още нещо - супер агрсивно налага нефелната си облачна услуга. Уан драйв е пълно недоразумение! Не става за работа. За развлечение да, но за бачкане просто разчитайте на друг облак! Гугълския работи поне два пъти по-добре. Говоря за платени услуги.