Президентът и премиерът изразиха признателност към всички, работили за свободата и държавността

Президентът и премиерът изразиха признателност към всички, работили за свободата и държавността

© Анелия Николова

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов изразиха признателност към всички, работили за свободата и държавността. Днес се навършиха 109 години от обявяването на независимостта на България.


"В деня на Независимостта отдаваме почит към всички, които с делата си, а понякога и с живота си, отстояваха и отстояват свободата, суверенитета и честта ни като народ и държава. Независимостта не е даденост, а поведение и достойнство, които зависят от всички нас, гражданите.Честит празник и нека бъдем на висотата на онези, които го изпълват със съдържание!", написа във фейсбук президентът Румен Радев.


Премиерът Бойко Борисов също честити празника и заяви:"С тази енергия и желанието да просперираме нашите прадеди са се преборили за провъзгласяването на независимостта на България и за превръщането й в равноправна на другите държави. Благодарение на техните усилия се издига международният авторитет на страната ни",


"Днес ние продължаваме да градим историята като наследяваме великите дела на тези българи и именно затова трябва да бъдем още по-отговорни за съдбата на следващите поколения. Като независима държава, част от голямото европейско семейство, България е на прага да стане за първи път в нашата история председател на най-силния икономически съюз в света. Всичко това е плод на усилията и работата на много българи през годините. Нека не ги забравяме и да продължим достойно делото им", се казва в поздравленията от Борисов.

Ключови думи към статията: