Полша и Унгария твърди за антимигрантската си политика

Двете страни ще се придържат към нея
22 сеп 2017 18:45, Александър Попов
35
Полша и Унгария твърди за антимигрантската си политика
Снимка: Reuters

Полша и Унгария смятат за правилен отказа си да приемат бежанци от пристигналите в Европейския съюз незаконни мигранти в интерес на сигурността на гражданите си, заяви полският премиер Беата Шидло, цитирана от БТА, на обща пресконференция във Варшава с унгарския си колега Виктор Орбан.

Двамата лидери заявиха, че ще продължат да се придържат към антимигрантската си политика въпреки предупрежденията на ЕС за санкции, посочва Асошиейтед прес.

В Европа настъпи нова ситуация. Ясно се вижда, че страните са се разделили на две групи: държави с мигранти, въвели квоти за имигрантите, и такива, кои искат да решават демографските си проблеми чрез подкрепа за семействата и развитие на икономиката, отбеляза унгарският премиер. Бъдещето ще зависи от това как ще се договорят тези две групи, добави той.

ЕС ще трябва да приеме факта че нито Унгария, нито Полша искат да станат "имигрантски страни", заяви Орбан след срещата си с Шидло. "Ние търсим други решения и искаме позицията ни да бъде уважавана", подчерта той.

В Полша Орбан се срещна също с водача на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Lan преди 6 години
26Че кой не иска полски емигранти! И на нас добре ни биха дошли...но жалкото е, че не ни избират за дестинация! Виж тази маса, която сега се носи в Европа, никой не я иска...
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хм. А ти какво очакваш. До си търсим сметка за събития преди 100 или хиляда години. Че само тук на балканите, ще трябва да се избием. Слаби държави били, колонизирали ги. Така е реда от поне 5000 години насам.
20
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците наводниха света с емигранти, ама сега да видят, какви хубаво е.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някои правителства се грижат за държавата.. други като нашите каквото им наредят. голата истина !
18
0
 
12
 
! Отговори
гошо тъпото. преди 6 години
не разбирам тези мигранти които минават през румъния от черно море къде отиват като унгарците и поляците не ги пускат да не са пуснали пещите на фюрера
17
1
 
42
 
! Отговори
Вива Орбан! преди 6 години
Бойко да взима пример!
16
1
 
53
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Не си спомням точно кой полски политик каза на брюкселските демократи-"Не сме били колониална сила и не сме експлоатирали други страни,та да им дължим компенсации".Е текстът не беше точно такъв,но смисълът-да.Не вярвах,че някой ще се осмели да го каже,но е факт и абсолютна истина!Нека тия,дето столетия са изцеждали Третия свят да си носят сами отговорността!На дядо ми на нивата не са копали че*ни без пари!Обаче той е работил ангария на чита.ците!
15
0
 
63
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Ех, Орбан, Орбан......Не можа ли да се родиш в България.....А нашия за няколко стари "Жипки" , бракувани от английската армия, и за едни 160 милиона евро, които да усвоят фирми от обръчите, уж за интеграцията на бежанци, се продаде...
14
2
 
59
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Вярва ли още някой местен бодър атлантик в ''единството и неделимостта'' на концлагера ЕС!? Ингилистан го напуска, Каталуния се цепи от Испания, Вишеградската четворка не иска да се подчинява на трътляците в Брюксел!
13
1
 
3
 
! Отговори
славянин преди 6 години
!!!???
12
1
 
53
 
! Отговори
Додо преди 6 години
"Полша и Унгария смятат за правилен отказа си да приемат бежанци от пристигналите в Европейския съюз незаконни мигранти в интерес на сигурността на гражданите си"ГЛУПAЦИ! Те и грам идея си нямат какво културно, научно-техническо и духовно обогатяване губят недопускайки мюсюлмани в страните си! То не са изнасилвания на деца и жени; кланета с ножове и сатъри; газения по улици и площади с коли, ванове, тирове и автобуси; взривявания на молове, стадиони и ресторанти; масови стрелби в кина и театри
11
0
 
83
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Изключително горди народи, особено унгарците. Който познава историята им поне малко е наясно за какво става въпрос. И много близки народи по-между си, исторически без военни конфликти и винаги подкрепящи се в трудни моменти. Лично съм го чувал от местни хора и не ме изненадва единната им позиция в момента.
10
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се присъединим към Вишеградската четворка - Полша, Унгария, Чехия и Словакия, които са твърдо против диктатурата на Брюксел за разпределение на мигрантите. Ако се присъединим, държавите ще станат пет. ЕС щял да налага санкции?! Ами ако пет държави откажат да си плащат вноските? Брюксел няма ли да се замисли?
9
1
 
43
 
! Отговори
ЛЪВСКИЙ преди 6 години
България, Полша, Унгария !!! Това ще са трите централни европейски сили !
8
0
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква иизненада. Беата Шидло и Виктор Орбан са държавници.
7
1
 
68
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До ФактАз съм дефинирал проблема докато Арсенал Казанлък ВМЗ сопот и други оръжейни заводи не пуснат автоматично оръжие на преференциални цени за български граждани с доказан български произход,докато не влезне в сила Закон за защита на Нацията и Докато не се сформират наказателни отряди по улиците.Няма да се оправим когато това стане обаче за 2-3 години ще изпреварим Швейцария!
6
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бат ви Боко за 50 милиона се продава.
5
1
 
62
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Герб, граждани за еничарство на Република България
4
0
 
73
 
! Отговори
Неа преди 6 години
То и нашата позиция трябваше да е твърда ама ...паричките си казаха думата ...
3
0
 
79
 
! Отговори
ДОКО преди 6 години
НИЕ НЕ ГО ИЗБИРАМЕ ТОЙ СИ ПАЗАРУВА ГЛАСОВЕТЕ НИЕ КВО ДА НАПРАВИМ