"Реал" остана без Марсело за един месец

Марселона има разкъсване в двуглавия бедрен мускул

© Reuters

Марселона има разкъсване в двуглавия бедрен мускул

Реал" (Мадрид) няма да може да разчита на титулярния си ляв защитник Марсело в следващия един месец. 29-годишният бразилец се контузи при загубата от "Бетис" (0:1) в междинния кръг на Примера дивисион.


Медицинските прегледи са установили, че Марсело има частично разкъсване (втора степен) на двуглавия бедрен мускул, съобщи "Реал". От клуба не обявиха колко време ще отсъства бразилският национал, но възстановяването при подобна травма обикновено отнема около четири седмици.


Това е поредният проблем с контузен играч пред Зинедин Зидан. Французинът не може да разчита и на другия си ляв краен бранител - новото попълнение Тео Ернандес. В тази ситуация старши треньорът на белите вероятно ще използва в тази зона централния бранител Начо Фернандес.




Извън строя заради контузии са още Карим Бензема и Матео Ковачич. Тони Кроос също има проблеми от мача с "Бетис" и пропусна последната тренировка на "Реал". Все още няма яснота дали германският полузащитник ще е готов за шампионатния двубой с "Алавес" в събота.


"Реал" има само една победа в последните си четири мача в Примера дивисион. Само за пет кръга шампионите натрупаха изоставане от седем точки до лидера "Барселона", който е със стопроцентов актив и голова разлика 17:2.

Ключови думи към статията: