Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Американският адвокат на Пеевски твърди, че обвиненията по закона "Магнитски" са неоснователни

12 коментара
Американският адвокат на Пеевски твърди, че обвиненията по закона "Магнитски" са неоснователни

От американската правна кантора "Морган Люис" (Morgan Lewis Consulting) потвърдиха, че депутатът от ДПС Делян Пеевски ги е наел, за да го защитават по закона "Магнитски". "Ще бъда водещият адвокат по този случай", пише Нейтън Хохман, съдружник в Morgan Lewis Consulting в отговор на запитване на онлайн изданието "Дневник".

Първо информация за това се появи във вторник във вестник "Монитор", който е една от медиите, свързани с народния представител и неуспял шеф на ДАНС.


"Делян Пеевски е наел "Морган Люис" да го представлява относно молба, подадена към Държавния департамент и Министерството на финансите съгласно Глобалния закон "Магнитски" за отговорност за нарушения на човешките права", пише Хохман в свои отговори до “Дневник”.

В средата на август стана известно, че американският лобист Джоузеф Огъстин от юридическата компания JWI "Джеферсън Уотърман интернешънъл" е внесъл документите, с които собственикът на фалиралата КТБ и бивш бизнес партньор на Пеевски - Цветан Василев официално кандидатства за закрила в САЩ по закона "Магнитски".

"Служил съм като старши прокурор и заместник-главен прокурор в Департамента по правосъдието и имам опит в наказателното преследване и разкриването на индивиди, замесени в банкови измами, пране на пари и други трансгранични престъпни дейности, както и в представляването на лица, несправедливо обвинени в такива нарушения", обяснява Хохман.

В "Морган Люис" той е заместник-председател на отдел "Фирмени дела и и глобални разследвания" и, по думите му, е "извършвал сложни разследвания около придобиването и анализа на обширен документален материал и такъв, събран от свидетелски показания от целия свят".

Нейтън Хохман подчертава, че компанията му има ресурси в световен мащаб, включително над 2000 адвокати в 30 офиса по света, включително Европа, Азия и Съединените щати.

"Действаме експeдитивно, за да отговорим на неоснователните обвинения, направени съгласно Глобалния закон "Магнитски" за отговорност за нарушения на човешките права и очакваме да представим подробен отговор в Държавния департамент и Министерството на финансите на Съединените щати", пише още той.

Американската правна кантора "Морган Люис" е обявена през май 2017 г. за най-добрата юридическа фирма в Русия в годишната класация за Европа на Chambers & Partners. Ръководството Chambers Europe, отличаващо кантори от 24 държави на континента, е основано на проучване, включително на оценките на клиенти

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

12 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. пенчо
    #12

    Странно,защо прасето си нае адвокат предварително?Явно гузен ,негонен бяга.

  2. Преслав
    #11

    Ходорковски е крадец който се опита да влезе в политиката и Путин го отсвири. Това не го прави по-малко крадец. Всъщност Василев също пробва политически проект с Бареков начело ;)

  3. Бивши комунисти НЯМА!
    #10

    И двамата са слуги на ДПС, само че единият е трябвало да бъде пожертван. Не ги делете на две. Научиха ви да делите на 2. Не - Пеевски и Василев ограбиха България! ГЕРБ и БСП са същото като ДПС. Няма 1 и 2. Всички са срещу раята! Празнувахте ли снощи ден на независимостта? Че и наивни бе!

  4. ivancho ivanov
    #9

    Че, голямо крадене е паднало от всички посоки, изглежда вярно, поради което при настоящото състояние на съд. ни система няма смисъл да се занимаваме разбойници като Василев и Пеевски!
    Българите да плюем и отминаваме, един ден ще си получат заслуженото! Неизбежно!
    Преслав( #6) и Територия...( #4) пишат невежо - Василев е един страхлив крадец стоящ зашитен в Сърбия, Ходорковски беше подгонен от Путин защото започна да организра политическа партия; колкото до офшорките на Територията .. е глупост,

  5. Преслав
    #8
  6. АТ
    #7

    От всички разправии и дандании поне едно стана кристално ясно, че зад Доган, Пеевски и други отрепки на прехода стои и ги контролира руската държава/империя/мафия. Дали Шиши, ще е следващия Георги Димитров? И дали нашите внуци ще се прекланят над мазните му останки и ще изучават героичното му минало и как от малък с торбичка през рамо се е борил срещу русофобите, дърпащи България към Европа?

  7. Преслав
    #6

    Василев е българския Ходорковски.

  8. Преслав
    #5
    Отговор на коментар #1

    От статията става ясно , че въпросната кантора оперира в 24 държави , като клона и в Русия е обявен за най-добра кантора там.Автентично десните не обичате много да четете.Радвам се обаче покрай този случай лъснаха някой обвързаности на Василев с десницата и определени медии.Едва ли случайно така охотно го прегърнахте.Какво ли е ставало в родното политческо блато , което никога няма да разберем.И единия и другия ще осигурят по някоя яхта и охолен живот на тумба адвокати с откраднатите от България пари.Ама вие се радвайте де.

  9. т€еритория на Мики Маус
    #4
  10. т€еритория на Мики Маус
    #3

    Медии-манипулатори се опитват да ни заблудят, че единия от снимката е "добър", а само другия бил лош. Че само единия е придобивал компании чрез корпоративно райдърство, а забравят, че другия е разписвал заемите за финисиране на същото корпоративно райдърство! Демокрацията е зле прикрита форма на олигархия! В която централана орля играят медиите. Които ни пробутват зле прикрити лъжи и полу-истини! А САЩ вземат страна в спор между редки комунистически.... Цветан Василев цял живо е прал пари и е служил на ДС!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.