"Лукойл Академик" ще играе с "Бенфика" в квалификациите на Шампионска лига

"Лукойл Академик" ще играе с "Бенфика" в квалификациите на Шампионска лига

© LAP.bg

Лукойл Академик" ще играе с "Бенфика" във втория квалификационен кръг на Шампионската лига по баскетбол. Шампионите на България и Португалия ще се срещнат в два мача на разменено гостуване. Първият двубой е в Лисабон на 24 септември, а реваншът е на 26 септември.


"Лукойл Академик" се включва в турнира директно от втория кръг. "Бенфика" започна от първия кръг, като елиминира австрийския "Капфенберг" след две трудни победи - 75:72 и 67:62.


Българският и португалският отбор се срещнаха в европейските турнири и през миналия сезон . Те бяха заедно във втората групова фаза на Купата на ФИБА Европа. "Студентите" спечелиха и двата мача - 84:72 в зала "Универсиада" на 14 декември и 76:67 в Лисабон на 11 януари.




Ако успее да елиминира "Бенфика", "Лукойл Академик" ще се изправи срещу литовския "Ювентус" в третия и последен квалификационен кръг на Шампионската лига.


Турнирът се провежда за втори пореден сезон. Миналата година "студентите" отново стартираха директно от втория квалификационен кръг, който тогава се явяваше последен преди груповата фаза. Българският шампион беше елиминиран от румънския "Орадя" след домакинска победа със 75:72 и загуба с 58:70 в реванша.


През миналия сезона в турнира участваше и "Рилски спортист", който отпадна в първия квалификационен кръг от беларуския "Цмоки" (Минск). Тази година "Лукойл Академик" е единственият български представител в надпреварата.