Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Лондон отне лицензa на Uber

3 коментара

Лондонският транспортен регулатор отне лиценза на Uber за работа от края на месеца, съобщи Сега, цитирайки Ройтерс.

Мярката, която ще бъде огромен удар за компанията за споделено пътуване, ще засегне, както твърди фирмата, над 40 хил. шофьори и 3,5 милиона потребители.

Регулатрът счита, че подходът и поведението на Uber демонстрират липса на корпоративна отговорност по редица въпроси, които имат потенциални последици за обществената безопасност и сигурност. Фирмата ще разполага с лиценза си до 30 септември, като ще има право да обжалва решението в рамките на 21 дни. Не е ясно дали компанията ще може да работи през октомври, докато обжалването се разглежда, пише британският вестник "Телеграф". 

Uber работи в британската столица от 2012 г. насам и почти от самото начало е изправена пред огромни критики от страна на профсъюзите, законодателите и останалите шофьори на таксита по отношение на условията на труд. 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. dimitardi100
    #3

    Пазарната икономика се гради на принципа на лоялната конкуренция. Нелоялната конкуренция я убива. Неплащането на данъци и осигуровки води до нелоялна конкуренция и господстващо положение, което фалира лоялните участници и в крайна сметка води до увеличаване на цените и загуба за обществото! Нелоялните участници трябва да бъдат отстранявани от пазара от регулаторните органи, създадени за тази цел ! Много успешни транспортни компании в САЩ бяха фалирани по този начин. След като ги фалира Uber вдигна цените ! Англичаните действат много правилно и тях никой не може да ги обвини , че не защитават пазарните принципи !

  2. Коментарът е изтрит в 14:15 на 21 октомври 2021 от автора.
    #2
  3. dimitardi100
    #1

    Браво ! А после и в други градове ! Не може с рогата напред без да се съобразяваш с останалите !

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.