Везенков: Единственото място, където съм нормален е баскетболното игрище

Звездата на българския баскетбол Александър Везенков стана герой в рекламен клип преди началото на сезона в испанската ACB лига. Крилото на "Барселона" участва в 50-секундно видео, седмица преди двубоите от най-силното клубно първенство в Европа.




"Името ми е Александър Везенков. На 22 години съм и се опитвам да се разхождам нормално по улиците на града. Майка ми винаги ми казва да се стремя да бъда нормален човек. Аз пък казвам – висок съм два метра и единственото място, където съм нормален е баскетболното игрище", казва Везенков във видеото.


Във втория си сезон в "Барселона" Везенков повиши всичките си показатели като в 62 мача през миналата кампания в ACB лигата и Евролигата записа средно по 8.3 точки, 3.2 борби и 1 асистенция средно на мач. Година по-рано показателите му бяха 3.8 точки, 2.1 борби и 0.5 асистенции.


Крилото на каталунците беше избран под №57 в драфта на НБА от "Бруклин нетс", но ще остане в настоящия си отбор, за да продължи развитието си, каквото беше желанието на всички страни.


"Така прецениха от "Бруклин", мисля че така и трябва да бъде. Аз още нищо не съм постигнал в Евролигата, искам първо да се докажа в Европа", каза след драфта през юли Везенков.