Ребрандирането на Mtel – решено, но кога? Не е ясно!

От телекома посочиха, че тепърва предстоят анализи на местния пазар
21 сеп 2017 15:37, Елена Кирилова
20
Ребрандирането на Mtel – решено, но кога? Не е ясно!
Снимка: Mtel

Телекомуникационният оператор Мтел официално ще бъде преименуван на A1, потвърдиха от фирмата за Investor.bg Решението беше взето от компанията майка Telekom Austria Group и беше обявено вчера. Съгласно него всички компании, собственост на групата, ще използват вече наложения в някои страни бранд А1.

"В резултат на задълбочен анализ Telekom Austria Group (TAG) обяви официално, че е взето решение всички компании в Групата постепенно да бъдат ребрандирани на А1 в зависимост от местните специфики на всеки пазар", гласи коментарът на Мтел.

Още по темата

Все още обаче не е известно кога ще започне ребрандирането на Мтел и колко дълъг ще е целият процес. Пред Investor.bg от телекома посочиха, че тепърва предстоят анализи на местния пазар, вследствие на които ще бъдат взети тези ключови решения.

От телекома посочват, че ходът е свързан със следващата стъпка в стратегията на TAG за фокусиране на марката, след като телекомът Si.mobil в Словения вече е бил ребрандиран на А1 през април тази година. Международната ИКТ компания на групата пък е наречена A1 Digital.

В коментара екипът на Мтел се позовава на съобщението на Telekom Austria Group. В него се посочва, че целта е групата да предостави на своите клиенти единно бранд изживяване за всички продукти и услуги в страните, които оперира. Освен това идеята е да се засили позицията на TAG преди очакваната консолидация на европейския пазар на телекомуникационни услуги.

"През последните години някои от компаниите на TAG придобиха редица доставчици на фиксирани услуги и по този начин подобриха възможностите си да предоставят пълния спектър от телеком услуги, което ще им помогне да отговорят адекватно на растящото търсене на свързаност и достъп до широколентов интернет", посочват от Мтел. "Като следствие на това и усилията тези придобивания да бъдат интегрирани, компаниите в групата имат нужда от препозициониране и ново уникално предложение за клиентите си – с изключение на тези, в които брандът А1 е вече имплементиран".

От компанията посочват, че марката А1 вече включва всички конвергентни и ИКТ услуги, благодарение на които може да се подпомогне създаването на силна и единна бранд идентичност.

"А1 е изключително ценен бранд за цялостни телеком решения. Той се възприема като отговорен, надежден и прогресивен бранд, тъй като предлага отлично ниво на обслужване, както и надеждна комуникационна инфраструктура, която е създадена да посрещне всички бъдещи нужди на потребителите", коментират от Мтел. От телекома допълват, че бранд системата на А1 е достатъчно гъвкава, че да може да се задоволят всички индивидуални и местни нужди. Същевременно тя е универсално приложима и ще осигури "консистентност на всички пазари".

В момента, като международна телекомуникационна група, TAG има над 10 бранда в 7 страни от Централна и Източна Европа. Сред тях са брандове като A1 в Австрия, Словения и А1 Digital, Мтел в България и velcom в Беларус, както и Vip в Хърватска, Сърбия и Македония, а над всички тях е и международният корпоративен бранд Telekom Austria Group.

Още новини за бизнеса четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
След 3 месеца ще се разделя с тях , след още 2 и съпругът ми . При изключен смартфон ни натресоха много пари за интернет,когато бяхме в чужбина. Излъгаха ни ,че не можем да ползваме роуминга за ЕС в Германия ,за да ни се обади дъщеря ни, да разбере как пътуваме. Сложиха ни друг и там ни завлякоха - казаха ни едно ,направиха друго. Няма оправия с тях -лъжат ,надписват ,вземат пари за детайлна справка ,която не изпращат. Бяха им паднали приходите -сега ги увеличили. Най-вероятно с далавери.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да се отърва от тия апаши?
18
2
 
4
 
! Отговори
anon преди 6 години
не разбирам какво не ви харесва. всичко което са ми предложили е било точно такова каквото сме говорили и подписали. ползвам 2 телефона, телевизия и домашен нет. А иначе името А1 - голям смях. Не става
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ? Кво? Едно?
16
0
 
6
 
! Отговори
ined преди 6 години
Че какво му е лошото на Ментел, още веднага разбираш че ще те преметнат
15
0
 
9
 
! Отговори
Булгаристан преди 6 години
Бранд, ребрандиране и имплементация... Все популярни български думи.Към авторката:Ако не ти харесва българския език, не го ползвай. Ако все-пак решиш да ползваш български език, използвай българските думи, а не чуждиците, все-пак се пишеш журналист, редно е поне вашата гилдия да знае български, нали?
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов бардак със стари %ви
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ребрандират Боб и Близу на Б1 и Б2 като бананите с пижами - ще им отива на качеството на услугите. Подписваш договора и получаваш един голям...банан.
12
3
 
4
 
! Отговори
Хр преди 6 години
До И на А1000000Действат като "АЛО ИЗМАНИЦИТЕ", За да те вербуват.Със сладкодумие ме омаяха с подарък и бързо бързо ми дадоха да подпиша договор, без да го прочета. По-късно през деня се усетих и отидох да се откажа, но...Несъм взела изобщо телефона нито договора
11
0
 
7
 
! Отговори
пепи преди 6 години
на своите клиенти единно бранд изживяване за всички продукти и услуги в страните Е добре де - как ще ми го преведете това на нормален еcик.
10
0
 
7
 
! Отговори
man преди 6 години
на кой му пука кога ще стане това събитие?
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Шаран-БГаз съм на безсрочен договор от старите (не с ментаците, а с едни други), дето нямат "двойна секира". какво ли не ми предлагаха тия бастуни ("хиляди "безплатни минути" и безплатни умни телефони )само и само да преподпиша и да се кача "на новият влак с двойнете секири" ... ама греда! не знаят кой си имат насреща!
8
0
 
10
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Те бяха първите и аз,шаранът, с едно френско апаратче им ставам клиент. Любезни, учтиви ,внимателни, даже и усмихнати - аз подписах едногодишен договор. Още на другия ден се оказва, че не е попълнен правилно документа, който урежда плащанията от моята банка към тях ежемесечно. Те ми го попълниха - аз само подписах - нали си имаме доверие аджеба. Три дена ме разкарваха, по-вече от 400 км изминах.Тия хубавици бяха като нилски крокодили ! Едва ги изтърпях една година !! Проклети да са !!!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да си преосмислят цените, че имат най-скъпите такси за обикновения потребител.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги прекръстят на СМЕГМА.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро си прекратих отношенията с тези см3шници и не съжалявам.Бойкот на тея бе3дарници!
4
0
 
28
 
! Отговори
ментел баце преди 6 години
Както и да се преименуват си остават същия ***, лъжливи ***
3
1
 
21
 
! Отговори
... преди 6 години
И В3 да се казва пак тая! За няколкото години в които им бях клиент тия успяха да ми пуснат 10 услуги за които не бях и чувал последно ми пускаха телевизия на телефона без да съм желал и искал, да не говоря за това, че ми пускаха телевизионни канали дето не съм ги и чувал и искал, но се оказа, че трябвало да ги плащам! За надписаните сметки при роуминг и други няма говоря! Направо да се кръстяв ВГЗ на клиента и това ще е най-праилното им име засега!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каквото и да ребрандират и ментел и другите два, си остават много големи мошеници. абе не може ти периода на договора да ти е с едни цени, и ако не подновиш и договора стане безсрочен - двойна секира. това е издевателство и шантаж! как така ти ше държиш хората постоянно "на каишка" принуждавайки ги постоянно да преподписват, за да бъдат на "пропорционалната" цена!договор се подписва веднъж ... и точка!
1
5
 
36
 
! Отговори
И на А1000000 преди 6 години
да се ребрандират, МТЕЛ пак ще си останат най-калпавият оператор в БГ, Европа и света най-вероятно!!!!