Георги Иванов-Гонзо напусна "Черно море"

Вторият период на Иванов начело на "Черно море" продължи 15 месеца

© LAP.bg

Вторият период на Иванов начело на "Черно море" продължи 15 месеца

Георги Иванов-Гонзо вече не е старши треньор на "Черно море". 41-годишният специалист е подал оставка веднага след загубата от "Монтана" в първия кръг за Купата на България.


Днес ръководството на варненския клуб съобщи чрез официалния си сайт, че е приело оставката на Иванов. Двете страни ще разтрогнат договора си по взаимно съгласие, а заедно със старши треньора си тръгва и неговият помощник Ивайло Петров.


"Специалистът пое вината за загубата от "Монтана" и като цяло за поредицата от слаби резултати на тима в последните няколко срещи от първенството", се казва в изявлението на "Черно море".




Друг от асистентите в досегашния щаб на Иванов - Емануил Луканов, ще води отбора в предстоящия мач с "Етър" от Първа лига. Двубоят срещу тима от Велико Търново е в събота от 20.00 часа на стадион "Тича".


"Черно море" започна много силно сезона и беше начело в класирането след първите шест кръга, в които записа четири победи и две равенства. След това обаче варненци влязоха в серия от четири последователни загуби във всички турнири.


Отпадането за Купата на България от заемащия десетото място във Втора лига "Монтана" последва шампионатните загуби от ЦСКА (0:1), "Берое" (0:2) и "Септември" (София) (1:4).


Иванов пое "Черно море" през лятото на 2016 г., след като напусна поста спортен директор в "Левски". Под ръководство на бившия нападател варненци записаха 19 победи и 19 загуби в 48 мача.


Това беше втори период за Иванов като старши треньор на "Черно море". Първият беше между декември 2012 и май 2014 г., като в него "моряците" постигнаха 20 победи, 19 загуби и 18 равенства.


Раздялата на "Черно море" с Иванов е четвъртата треньорска промяна от началото на сезона в Първа лига. През август "Левски" освободи Николай Митов и назначи Делио Роси, "Лудогорец" смени Георги Дерменджиев с Димитър Димитов-Херо, а "Септември" бързо осигури нова работа на Митов, след като уволни Димитър Васев.

Ключови думи към статията: