Скоро: Mtel ще се преименува – става A1

Австрийският собственик реши да унифицира телекомите си
21 сеп 2017 08:45, Елена Кирилова
37
Скоро: Mtel ще се преименува – става A1
Снимка: архив Reuters

Компанията майка на Мтел Telekom Austria Group обяви на уебсайта си, че планира да ребрандира операторите си, като ще заложи на местния си бранд A1 в страните, в които оперира.

Очакванията са, че амортизацията на отделните марки ще тежи на нетните резултати на компанията до 2019 г., посочва групата.

По думите ѝ целта е на достигащите над 24 млн. потребители на нейните услуги да се предоставят съгласувани услуги от гледна точка на предложенията на всички пазари. Освен това ходът има за цел засилване на позицията във връзка с “очакваната консолидация на европейския пазар на телекомуникации”.

В съобщението си от групата посочват, че решението за ребрандиране е базирано на разширени анализи на пазарната среда и на брандовете, който е установил потенциала и силните страни на A1 като мощна международна марка, която обхваща всички аспекти на конвергенцията и информационните и комуникационните технологии - мобилните, фиксираните, телевизионните услуги, данните и облачните решения.

Пускането на единна марка на пазарите ще струва 350 млн. евро на австрийския телеком, на колкото са оценени досегашните брандове. Според дружеството това отписване ще засегне финансовите резултати за 2017 г., 2018 г. и 2019 г'.

В България Telekom Austria Group оперира посредством бранда Мтел. От телекома все още не са потвърдили информацията за ребрандирането.

Поради спецификата на домейните с край .bg обаче телекомът няма да може да ползва домейнът a1.bg. Проверка на Investor.bg в регистрите обаче показа, че Mtel.bg ще се премести на www.AONE.bg, защото адресът е бил регистриран днес на името на Александър Димитров, с адрес ул. "Кукуш" 1. Така се казва и главният изпълнителен директор на компанията, като адресът също съвпада с този на централата ѝ.

Още новини за бизнеса четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25 надвишаваш минутите защото не си плащаш сметката на време и след това минутите и интернета се спират промоционално, и започват да се начисляват.За това ти идва сметка 25-50лв. 16 е таксата без ДДС. Като сложиш ДДС става 19.30лв. Това не го знаех за това като ми изтече договора се махам от Виваком.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе имали още оФце да ползват услугите на мутренските оператори? Хората ви дадоха интернет. Програми като скайп вайбер и още доста програми да си чатите и да се гледате безплатно а вие още ползвате роуминг и телефон? В кой век сте бе оФце. Тлефона умря специално за мен още преди 15 години. Със всички познати и близки ползвам интернет вкъщи от рутера а навън от свободните мрежи. Специално в София свободен нет има на около 20 места. Така че телефона е за балъците да пълнят гушите на мутретата!
33
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Хахаха... тези не са в ред. А1!?!?! Това е най-глупавото име за бранд -дори vip mobile в западните съседки е по-читаво. Отделно че на мтел името им е най-доброто нещо от целата компания!
32
1
 
0
 
! Отговори
dp преди 6 години
24, LOL, чудех се какво не включвам като гледам името, мерси за напомнянето :D.Явно много време не съм карал покрай Бремен и Хамбург та да не ми сработи автоматиката.... Виж A3 ако бяха се кръстили щях да включа (живеех в Кьолн).
31
0
 
3
 
! Отговори
dp преди 6 години
29, подобна история с мрежата има и като купиха близу. Току опитваха нещо да я пренасочат отнякъде ли какво ли, пропадаше постоянно за по цял ден. То близу като купиха евроком пак беше така докато го закърпят.Сега тия са го позакърпили но в доста трагичен вариант, международната им свързаност е отвратителна. Ако нещо не им е в местния кеш е тотален спеч, примерно някое видео от youtube ако не е кешнато просто не може да се гледа, и това не само във върховите часове.Де да имах алтернатива.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 30Преди да съдиши да ръсиш акъл се научи да пишеш, защото е смешно, да не кажа жалко, че си неграмотен, но не ти липсва самочувствие. То обикновено такива като теб са все капацитети...
29
2
 
12
 
! Отговори
Вълнаро преди 6 години
Ами да ти кажа аз не съм плюнковец, но обичам да знам за какво си давам парите. Ментел лъжат здраво. Хващах ги няколко пъти, но законът е направен да защитава тях, а не мен и теб. Капиш?
28
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
останах с впечатлението че пишещите коментарите тук са някакви плюнковци които нямат пари за кафе в джоба а искащи едва ли не безплатни услуги от гсм операторите . е драги ми философи , това няма как да стане , няма безплатен обяд . плащаш си имаш , не си ли плащаш НЯМАШ .
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откачих се от тях преди няколко години и никога не бих си го причинил отново. Ползвах им прехваления нет, който преди това беше на спнет/мегалан и работеше безупречно, въпреки че беше обикновен лан. Смениха го с оптика и издържах няколко месеца на всички прекъсвания и проблеми. Че и наглееха, като им се обадя, че има проблем... Не знам, има ли технически грамотни хора там изобщо?!
26
0
 
18
 
! Отговори
Вълнаро преди 6 години
За съжаление още има балъци да са към тях. Включително и аз. С нетърпение чакам да ми свърши договора. Лошото е, че няма разумна алтернатива. Всички са маскари.
25
0
 
7
 
! Отговори
Korean soup преди 6 години
До Георги Направи си разпечатка следващия път като ти дойде голяма сметка. Мобилните оператори се хранят от неглижирането, мързела и неосведомеността на клиентите си. Ако всеки си търси нарушените права, операторите ще се научат да спазват. Иначе им дреме.
24
1
 
6
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Никога не съм бил потребител на Мтел но да ви кажа и Виваком са същия ***... На план съм 16лв и всеки месец получавам сметка минимум 25лв за защото съм бил надвишил минутите, а то аз почти не си ползвам телефона по 2-3 разговора на ден с трайност не повече от 2 минути... Стигали са и до 50лв сметка да ми пращат на план 16лв и ей така с тях от 4 месеца си я караме на сметка 'как им дойде'!... Облагам надежди в Теленор след като ми изтече договора с тия Виваком..
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакви договори с мобилен оператор! Предплатена услуга и по възможност кратки разговори. Това им действа отрезвително.
22
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавите по света,така си кръщават автомагистралите.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Констътли деливъринг топ-нотч кътинг-едж куалити сървисис, уайл импрувинг къстъмър експектейшънс"---Джордж Карлин?
20
0
 
6
 
! Отговори
С опел преди 6 години
"Констътли деливъринг топ-нотч кътинг-едж куалити сървисис, уайл импрувинг къстъмър експектейшънс"
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"обхваща всички аспекти на конвергенцията"---Пръц. :D
18
1
 
19
 
! Отговори
Ментел преди 6 години
Ако искат и А8 да се преименуват...тия хората за слива не ги броят, те за мобилен оператор се мислят
17
0
 
37
 
! Отговори
Korean soup преди 6 години
Давам им безплатно идея за име: Never more. Съкратено NM. Ще им отива. И рекламен слоган: "Ако сте мазохисти, ние Ви очакваме: Кофти услуга и кофти обслужване, но затова пък ще Ви прецакаме със сигурност."
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пременил се Илия, погледнал се, пак в тия. Нас не ни топли изобщо смяната на името. Същите проблеми пак ще си останат