Mazda потвърди: Ще връща роторния двигател

Готови са с концептуален прототип, който бързо ще стане сериен
20 сеп 2017 18:48, Красимир Ангелов
8
Mazda потвърди: Ще връща роторния двигател
Снимка: Motor1

По време на автосалона в Токио, който се открива на 25 октомври, компанията Mazda ще покаже нов концептуален модел. Той ще представлява еволюция на прототипа RX Vision и ще бъде оборудван с роторен двигател, съобщава Motor1.

Изданието припомня, че през 2011 г. компанията показа концептуалния модел RX-8 Spirit R, но само в Япония. Тогава от Mazda обявиха, че спират експериментите с роторен двигател. Явно марката е променила това свое решение и няма намерение да се откаже от екзотичичния за съвременното автомобилостроене агрегат.

Според информация от компанията, новият концепт ще получи именно роторен мотор, който използва технологията SkyActive. Прототипът ще бъде почти готов за серийно производство, като това бе потвърдено и от Мацухиро Танаки, вицепрезидент на научно-изследователското бюро на Mazda в Европа.

"Новият ни концептуален модел демонстрира намерения на инженерния и дизайнерския и отдели да покажат, че подобен автомобил може да се превърне в реалност. Ние всички полагаме огрочни усилия, за да направим неговото производство напълно възможно”, коментира Танаки.

Топ-мениджърът допълни, че в случая Mazda няма намерение да търси помощта на други производители за намаляване на разходите както бе при разработката на MX-5, в която участва и FIAT. Компанията няма интерес от влизането в каквито и да е алианси или сдружения, и ще работи върху модела сама.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Mazdaроторен двигател
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 6 години
До Анонимен - 4Само електрички? А водородните къде оставяш? Защо не на един роторен водороден двигател? Не отричай нещо ей тъй, по принцип, преди да си чул подробности!
6
0
 
13
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Щом не искат да влизат в никакви кооперации за разработването на новия роторен двигател, значи "Мазда" са попаднали на някакво изключително изобретение ...
5
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Лада казаха, че ще изгладят ръбовете на Нивата с още 2 градуса ама по случай 100 годишнината и.
4
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Какво ротори какви пет лева?! Къде ще ги продават?! След 3 години в Европа ще се продават само електрички! Тия са луди!"Ще се продават само електрички, ама на баба ти електрическото фърчило.Капацитет!!!
3
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ротори какви пет лева?! Къде ще ги продават?! След 3 години в Европа ще се продават само електрички! Тия са луди!
2
21
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
100% откраднат дизайн от Мазерати!Същото е и с Мазда6.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесна новина. Японците са най-добри, когато работят сами.