Bentley даде назад, отказа се да прави е-кросоувър

Първият модел на ток на марката ще бъде спортна кола
19 сеп 2017 15:07, Красимир Ангелов
1
Bentley даде назад, отказа се да прави е-кросоувър
Снимка: Bentley

Компанията Bentley се е отказала от плановете си за пускане на изцяло електрически кросоувър, съобщи изпълнителният директор на компанията Волфганг Дюрхаймер пред изданието Autocar.

През последните месеци британският производител разглеждаше два варианта за своя първи "зелен" модел. Обсъждаше се направата на всъдеход, който да се настани на едно стъпало под Bentayga в гамата на марката, а също така и двуместен спортен автомобил.

В крайна сметка електрическият кросоувър отпада от плановете на Bentley, което означава, че засега първият автомобил с нулеви вредни емисии явно ще бъде спортната кола. Не се изключено обаче и тези планове да бъдат променени, побърза да се застрахова Дюрхаймер.

Все пак, ако подобен автомобил бъде направен, той ще използвава платформата на електрическия Porsche Mission E, чийто сериен вариант ще бъде готов през 2019 г. Каква външност ще получи новото Bentley, остава пълна загадка. Вероятно част от решенията да бъдат взаимствани от концепта EXP12 Speed 6e, който бе представен на автосалона в Женева тази пролет.

Британската компания е принудена да произвежда машини с алтернативни силови агрегати, тъй като екологичните изисквания стават все по-жестоки. По-рано тази година от компанията обявиха, че всеки бъдещ модел на Bentley ще получи и хибридна версия. Първият такъв модел ще бъде кросоувър Bentayga, а вторият - купето Continental GT. 

Още новини от света на автомобилите вижте на сайта на AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Bentley
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам едно,добра кола.