ФИФА е получила почти един милион заявки за билети за световното първенство в Русия

ФИФА е получила почти един милион заявки за билети за световното първенство в Русия

© Associated Press

Близо един милион подадени заявки има до момента за билети за мачовете от световното първенство в Русия. Това съобщи ръководителят на отдела за билети към ФИФА Фалк Елър пред журналисти. От световната футболна централа разкриват, че търсенето е огромно 10 месеца преди началото на турнира.


"Ние сме напълно доволни от търсенето на билети и вече имаме регистрирани близо милион заявки. Интересът от чуждестранни фенове е много засилен, засега той представлява 21% от всички заявки. Най-голям интерес извън Русия има от Аржентина, Китай, Мексико и Съединените щати", каза Елър.


Първият етап на кандидатстване започна на 14 септември и ще продължи до 12 октомври. Заявката обаче не гарантира получаването на билет. Ако интересът надхвърля наличните места, билетите ще се разпределят с жребий.




Всеки фен, който подава заявление, ще получи уведомление за статута си преди 16 ноември. Вторият период от първия етап на продажбите ще започне на 16 ноември и ще приключи на 28 ноември. Билетите ще се продават на принципа "първи дошъл".


Фотогалерия: Строящите се стадиони за световното първенство в Русия >


За гражданите на Руската федерация има специална четвърта категория билети, които струват от 1280 рубли. "Жителите на Руската федерация ще имат достъп до 350 хиляди четвъртата категория на цената на билета, която вече е въведена. Това е най-ниската цена в историята на световните първенства", каза Елър.


Световното първенство започва на 14 юни 2018 г. и ще продължи до 15 юли 2018 г. Състезанието ще се проведе в 11 града. Мачът на откриването и финалът ще са на "Лужники" в Москва.


Според Елър за мача на откриването са получени 60 хиляди заявки, докато за финала – 83 хиляди. Капацитетът на реконструирания "Лужники" е 81 хиляди зрители.